Szerző: Koi Tamás

2012. május 14. 12:56

Egy év késéssel jön a Horizon a UPC-hez

Az első negyedévben az akvizíciós politikájának köszönhetően jelentősen növelte európai előfizetői bázisát a UPC. A cég ismét elhintette, hogy hamarosan érkezik az új generációs beltéri egység, a Horizon, melynek az eredeti tervek szerint már tavaly piacra kellett volna kerülnie.

Az idei első negyedévben csaknem félmillió új televíziós végponttal tudta növelni teljes európai előfizetői bázisát a UPC tulajdonosa, a Liberty Group - derül ki a cég frissen közzétett piaci jelentéséből. Az előfizetői bázis növekedése leginkább az elmúlt időszakban elkezdődött akvizíciós stratégiának köszönhető, így például a UPC Németországban ebben az időszakban kebelezte be a KBW kábelszolgáltatót.

Ezzel a cég legdinamikusabban növekvő piacává Németország vált az első negyedévben: csak itt 219 ezer ügyfelet szerzett az összesen 445 ezerből, vagyis gyakorlatilag minden második új előfizető német. Érdekesség, hogy a teljes előfizetői bázison belül mindössze 47 százalékos a digitalizációs arány és a digitális szolgáltatásra előfizetők 52 százaléka néz HD-csatornákat és/vagy rendelkezik műsorok rögzítésére is alkalmas beltéri egységgel.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A műholdas szolgáltatások piacán a UPC minden régióban nőni tudott az első negyedévben, a legtöbb ügyfél (7000 előfizető) Magyarországról érkezett. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb gyorsjelentése szerint március végén a UPC-nek itthon valamivel több mint 213 ezer ügyfele volt, ezzel a cég a vezeték nélküli műsorterjesztési piacon a harmadik legnagyobb szereplő a DIGI és a Magyar Telekom mögött.

A UPC a negyedéves eredmények ismertetése kapcsán újfent ígértet tett rá, hogy rövidesen piacra kerül a Samsunggal közösen fejlesztett új generációs beltéri egysége, a Horizon. Az Intel processzort tartalmazó, teljesen megújult, intuitív kezelőfelülettel ellátott berendezés fejlesztése több mint egy éve zajlik, a szolgáltató először tavaly év végére ígérte a premiert. Erre végül máig tisztázatlan okokból nem került sor - a UPC szerint azonban a Horizon az idei harmadik negyedévben most már biztosan megjelenhet, először Hollandiában, majd ezt követően Svájcban. A magyarországi premierről egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról