Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 1. 14:21

Alkatrészhiány sújtja a kéziszámítógépek gyártóit

HIRDETÉS

A manapság egyre népszerűbb kéziszámítógépek gyártói arra figyelmeztetnek, hogy a drasztikusan megnövekedett kereslet és alkatrészhiány miatt nem biztos, hogy az elkövetkezendő hónapokban minden igényt ki tudnak majd elégíteni. A Palm a második negyedéves jelentésében is feltüntette, hogy az év hátralevő részében alkatrészhiányos időszakok várhatók.

A hiány főleg azokat az alkatrészeket érinti, amelyeket más népszerű elektronikus eszközökben - mobiltelefonokban, videojátékokban - is használnak. A legnagyobb kielégítetlen kereslet a színes LCD kijelzők és a flash memória modulok iránt érezhető. A Sony nemrég bejelentett Clié kézigépében is csak az alkatrészhiány miatt volt kénytelen monokróm kijelzőt használni - állítják a szakértők.

Valószínűnek tűnik, hogy a hagyományosan erős karácsonyi piacon a kéziszámítógépek ára a szokásosnál is magasabbra szökik majd. Egyes elemzők szerint a hiány még 2001-ben is éreztetheti hatásait.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.