Szerző: Koi Tamás

2012. április 26. 15:31

Törvény tilthatja a csekkdíj alkalmazását

Elképzelhető, hogy rövidesen törvény tiltaná meg a távközlési szolgáltatóknak, hogy a sárga csekkes számlabefizetések után extra tranzakciós díjat vonjanak le ügyfeleiktől. A cégek a nyomtatott számlák kiküldése után sem kérhetnének extra díjat.

HIRDETÉS

Egy a fogyasztóvédelmi törvényhez kedden benyújtott módosító javaslat értelmében nem kérhetnének pénzt a közszolgáltatási tevékenységet folytató vállalkozások, így köztük a távközlési szolgáltatók a sárga csekkes befizetések, illetve a nyomtatott számlák kiküldése után. Az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának alelnöke és képviselőtársa által benyújtott egymondatos törvénymódosítási javaslat megtiltja, hogy a szolgáltató a számla Posta Elszámoló Központon keresztüli készpénzbefizetéssel történő kiegyenlítését, valamint - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - a számla nyomtatott példányának egyszeri kiadását külön díj fizetéséhez kösse.

A módosítási javaslat indoklása szerint a módosításra a "fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme céljából" van szükség. A csekkdíj nem teljesen új keletű intézmény a szolgáltatói piacon, a távközlési szolgáltatók közül volt olyan, mely évekkel ezelőtt megpróbálkozott a bevezetésével, de a reakciókat látva visszakozott (UPC), illetve van olyan jelentős ügyfélszámmal bíró mobilszolgáltató (Telenor), mely évek óta bevezette a "telefonszámla befizetési díjat".

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A törvénymódosító javaslat benyújtására alighanem az elmúlt hetek egyik legnagyobb sajtóvisszhangját kapott döntése adhatta meg a végső lökést: ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Telekom márciusban arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy májustól a sárga csekkes befizetések és a T-Pontban történő számlakiegyenlítések után alkalmanként egyszeri, 142 forintos tranzakciós díjat fog felszámolni.

Az új gyakorlat bevezetését környezetvédelmi okokkal indokolta a vállalat, az intézkedést bírálók szerint ez azonban hátrányosan érintheti azokat, akik nem rendelkeznek bankszámlával, így elsősorban a kisnyugdíjasokat. Ha a módosító javaslatot elfogadják, a Telekomnak le kell mondania erről a tranzakciós díjról, akárcsak a Telenornak, mely ugyanezért immár négy éve 127 forintot kér.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.