Szerző: Dojcsák Dániel

2012. április 19. 15:34

Új Spotify érkezett Androidra

A Spotify bemutatta androidos alkalmazásának új, teljesen áttervezett verzióját, ami megfelel az Ice Cream Sandwich dizájn ajánlásainak is. Az alkalmazás sokkal jobban használható és hihetetlenül gyors.

HIRDETÉS

A Spotify for Android jelenleg béta állapotban érhető el, a Google Play rendszeréből még nem, de a Spotify oldaláról bárki által letölthető. Az új verzió teljesen eldobta a korábbi, az összes többi zenelejátszóra emlékeztető dizájnt és navigációt. Az alkalmazás teljesen megfelel az Android 4.0 Holo téma elvárásainak, jól illeszkedik az operációs rendszerbe.

A fejlesztők érzik a műfajt

Az app indítása a korábbi több másodpercről (bejelentkezés és betöltés) gyakorlatilag azonnalira redukálódott. A kezdőképernyőn a felhasználó saját lejátszási listái jelennek meg, kiemelve külön azokat, amik helyben is elérhetőek, offline szinkronizáltak. A lista elemekre kattintva a számokhoz jutunk, illetve egyből a felső sorban megjelenik a letöltés gomb, amennyiben a lista még nincs szinkronizálva. Többé nem kell külön menüben bóklászni ehhez. Ha a főmenüben egy listaelem jobb szélére kattintunk, akkor lenyílik egy gyorsmenü, amin keresztül megoszthatjuk azt, illetve a többi menedzsment funkciót is gyorsan elérhetjük.

Az új dizájnban a lejátszás elindításával nem ugrik fel azonnal a teljes képernyős képes nézet, hanem egy alsó csíkon látjuk az épp játszott muzsika címét, illetve a lejátszáshoz kapcsolódó navigációt. Innen persze elérhető a teljes nézet is, ahol meglepetésként az előadókhoz és albumokhoz kapcsolódó képi illusztrációknál azt vehetjük észre, hogy végre normális minőségű, nagy felbontású képek érkeznek a mobilra, megfelelve a mai kijelzők felbontásának.

Több és szebb

A lejátszási lista mellé oldalról nyitható a menü, ami szintén gyors, sima és átlátható. A beállítások közt immár választhatunk az összes kódolási minőség közül, tehát akár streaming akár letöltés esetében is jöhetnek a mobilra a 320 kbps bitrátájú OGG Vorbis formátumú fájlok. A szinkronizálás és a letöltés is optimalizálva lett, a teszt alapján úgy tűnik, hogy probléma nélkül, sokkal fürgébben kerülnek át a mobil tárhelyére a zeneszámok.

A fejlesztésnek ez még csak az első szakasza, a Spotify további újdonságokat ígér az alkalmazáson belül és látszik is, hogy a felületben még vannak fehér foltok, ahová ezek beépülhetnek majd. Továbbra sincs például az asztali kliensben használható külső appokra utalás, illetve a közösségi funkciók és az ajánlórendszer is elég óvatos. A legfontosabb dolgok azonban már most is kiválóan működnek, a lejátszás, tárolás, szinkronizálás és a felület megjelenítése korrekt.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Azzal kapcsolatban továbbra sincsenek hírek, hogy a Spotify tervez-e további nyitást újabb országok felé, viszont az új béta megjelenése a kiskapukat kihasználó magyar Spotify felhasználók számára jó hír, ugyanis a telepítő szabadon letölthető, nem kell tovább vadászni rá. A Google Play-en belül Magyarországról nem érhető el az alkalmazás és ezen az sem segít, ha éppen külföldön tartózkodunk, mivel a Play az eszközökhöz társít országbesorolást, így a mobilunkat ha itthon, hazai SIM-kártyával kezdtük el használni, akkor a Google azt elkönyvelte már magyarnak.

iPad-re is készül

Az Apple felhasználók is várakozhatnak már, Daniel Ek, a cég vezérigazgatója ugyanis elmondta, hogy hamarosan elkészül az iPad alkalmazás is. Emellett nemrégiben mutatkozott be a beágyazható “play” gomb, amivel ingyenesen lehet beágyazni számokat, albumokat, listákat bármilyen weboldalra. Ezzel a Spotify lehetőséget ad a zenék legális webes megosztására, persze a szükséges feltételrendszeren belül.

A most bemutatott béta kliens letölthető közvetlenül innen. A szoftver kizárólag Android 4.0+ operációs rendszeren fut, illetve a használatához Spotify Premium előfizetés szükséges.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.