Szerző: Koi Tamás

2012. április 16. 10:40

Az ország legnagyobb kütyükiállítása a Veletech

Múlt szombaton élénk érdeklődés mellett lezajlott Budapesten a Veletech 2012 kiállítás, mely az elmúlt évek egyik meghatározó kütyüközpontú mobilos rendezvényéből, a Mobile Meetingből nőtte ki magát.

HIRDETÉS

A hétvégén több mint 1500 látogató és tucatnyi kiállító részvételével lezajlott a Prohardver lapcsalád szervezésében a Veletech 2012 kütyükiállítás, melynek helyszínéül ezúttal az Óbudai Egyetemet választották. A Veletech a tavaly és tavalyelőtt még Mobile Meeting néven futó rendezvény utódjának tekinthető, a tematika és a kiállítói kör azonban mostanra túllépett a mobiltelefónián, ezért döntöttek a szervezők a névváltoztatáson.

Az új témák és kiállítók bevonása mellett a Veletech a hasonló hazai kiállítások közül elsőként próbálkozott meg azzal, hogy több generációnak egyszerre kínáljon érdekes témákat vagy előadásokat. A senior szekció, melyet az Infórum szervezett, részben oktatásból (erre az Óbudai Egyetem géptermében került sor), illetve kifejezetten az idősebb korosztály számára összeállított előadásokból állt.

A Veletechnek ettől függetlenül láthatóan elsősorban a fiatalabb generációt sikerült megszólítania, több olyan kütyü és újdonság bemutatásával, melyet a kiállításon láthatott először a közönség. Így például az ASUS standján megtekinthették a látogatók az okostelefonból és tabletből álló, minden szempontból egyedülálló Padfone-t, melyet most mutatott meg először a gyártó a hazai közönségnek. Emellett elhozta a Nokia a kiállításra a 41 megapixeles kamerával ellátott Pureview mobilt. A kiállítók közt szerepelt még egyebek mellett a Huawei, ők a négymagos processzorral ellátott Ascend D Quadot mutatták be, az Alcatel szintén elvitt egy tabletet a Veletechre, a Wayteq pedig az androidos navigációs készülékét demózta.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Miközben a földszinti helyszínen elsősorban a mobilitásé volt a főszerep, az emeleten a Prohardver hardcore modderei mutatták meg munkáikat. A kiállított, egyedi tervezésű számítógépek közt volt olyan konfiguráció, melybe saját bevallása szerint nagyjából 2,5 millió forintnyi hardvert pakolt a készítője. Nem véletlen, hogy ez a konfiguráció (egyébként Cosmos II fantázianéven futott) nyerte a moddereknek kiírt versenyt.

A kiállításra látogatók az előadókban tartott prezentációkon is megismerkedhettek a termékekkel, a rendezők emellett a sajtó számára is igyekeztek releváns információkat szállítani. A Veletechen tartott például hazánkban először sajtótájékoztatót a BlackBerryket gyártó Research in Motion, melynek újonnan kinevezett magyarországi képviseletvezetője, Kárpáti Zoltán bejelentette, a gyártó idén kiemelten fókuszál a régió országaira, így köztük Magyarországra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.