Szerző: Koi Tamás

2012. április 6. 12:05

Még idén megjelenhet a Google szemüveg-telefonja

Jól halad a Google szemüvegként viselhető okostelefonjának a fejlesztése, elkészült legalábbis a termék első koncepciója, melyhez most további ötleteket, javaslatokat vár a cég.

HIRDETÉS

Project Glass néven készül a Google első viselhető okostelefonja, melynek koncepcióját tegnap tárta a nagy nyilvánosság elé a keresőcég. A vállalat célja a termékkel, hogy az okostelefon-használat még egyszerűbbé és interaktívabbá váljon, ehhez a bizonyos okostelefonoknál már ismert kiterjesztett valóság (augmented reality) megoldást fejleszti tovább, egy speciális szemüvegbe építve.

A futurisztikus külsejű kommunikációs eszköz félig átlátszó kijelzője alig pár centiméterre található az emberi szemtől. A grafikus felület a koncepció szerint teljesen egyedileg ehhez a termékhez szabott, ugyanakkor az alapokat ezúttal is az Android operációs rendszer egyik jövőben megjelenő változata adja. A Project Glass telefon-szemüveg vezérlése részben mozgásérzékelő szenzorok, részben pedig hangutasítás útján zajlik, az egységbe emellett GPS-vevőt és 3G-s, valamint bizonyos régiókban várhatóan LTE-modemet is építenek.

02:31
 

Project Glass: One day...

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A rendszer működését egy videó segítségével igyekszik bemutatni a Google: a klipben egy fiatal férfi használja a szemüveget többek közt tájékozódásra, üzenetek írására, illetve videotelefonálásra. A Project Glass Google+ weboldalán elhelyezett videó fogadtatása legalábbis vegyesnek tekinthető, a Google ugyanakkor azt reméli, hogy a beérkezett reakciók alapján tovább tudja tökéletesíteni a terméket.

A Project Glasst a cégtől korábban kiszivárgott információk szerint a Google még idén a piacon szeretné látni, ha nem is feltétlenül abban a formában, amit a fenti videó is mutat - noha Szergej Brin egy tegnapi vacsorán már viselte a prototípust. Nem hivatalos információk szerint az eszközért nagyjából egy felsőkategóriás okostelefon árát kérnék el a bevezetést követően.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 18:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.