Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Még idén megjelenhet a Google szemüveg-telefonja

Koi Tamás, 2012. április 06. 12:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jól halad a Google szemüvegként viselhető okostelefonjának a fejlesztése, elkészült legalábbis a termék első koncepciója, melyhez most további ötleteket, javaslatokat vár a cég.

Project Glass néven készül a Google első viselhető okostelefonja, melynek koncepcióját tegnap tárta a nagy nyilvánosság elé a keresőcég. A vállalat célja a termékkel, hogy az okostelefon-használat még egyszerűbbé és interaktívabbá váljon, ehhez a bizonyos okostelefonoknál már ismert kiterjesztett valóság (augmented reality) megoldást fejleszti tovább, egy speciális szemüvegbe építve.

A futurisztikus külsejű kommunikációs eszköz félig átlátszó kijelzője alig pár centiméterre található az emberi szemtől. A grafikus felület a koncepció szerint teljesen egyedileg ehhez a termékhez szabott, ugyanakkor az alapokat ezúttal is az Android operációs rendszer egyik jövőben megjelenő változata adja. A Project Glass telefon-szemüveg vezérlése részben mozgásérzékelő szenzorok, részben pedig hangutasítás útján zajlik, az egységbe emellett GPS-vevőt és 3G-s, valamint bizonyos régiókban várhatóan LTE-modemet is építenek.

A rendszer működését egy videó segítségével igyekszik bemutatni a Google: a klipben egy fiatal férfi használja a szemüveget többek közt tájékozódásra, üzenetek írására, illetve videotelefonálásra. A Project Glass Google+ weboldalán elhelyezett videó fogadtatása legalábbis vegyesnek tekinthető, a Google ugyanakkor azt reméli, hogy a beérkezett reakciók alapján tovább tudja tökéletesíteni a terméket.

A Project Glasst a cégtől korábban kiszivárgott információk szerint a Google még idén a piacon szeretné látni, ha nem is feltétlenül abban a formában, amit a fenti videó is mutat - noha Szergej Brin egy tegnapi vacsorán már viselte a prototípust. Nem hivatalos információk szerint az eszközért nagyjából egy felsőkategóriás okostelefon árát kérnék el a bevezetést követően.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.