:

Szerző: Koi Tamás

2012. április 4. 13:04

Talán idén őszre Európában is lesz Google TV

Lapértesülések szerint a Sony ősszel piacra dobhatja Európában az első Google TV-kompatibilis eszközeit, feltéve, hogy addigra a tartalomszolgáltatókkal sikerül megegyeznie a keresőcégnek.

Talán az amerikai premier második születésnapjára már Európában is hozzáférhető lesz a Google televíziós kezdeményezése, a Google TV, legalábbis erre utal egy francia lap, a Les Echos értesülése. Az újság információi szerint a Sony - a platform egyik fő támogatójaként - ekkor fogja az első Google TV-kompatibilis eszközeit piacra dobni Franciaországban, és vélhetően ezzel együtt több más európai országban is.

A helyi Sony-képviselet által megerősített információk szerint a vállalat először egy Google TV set-top boxot fog piacra dobni, később pedig egy asztali Blu-ray lejátszót. Ez egyébként némileg eltérő üzleti stratégiát feltételez a tengerentúli állapotokhoz képest, ott ugyanis a Sony a televíziókba építi be a teljes rendszert. Hasonló megoldásokat, tehát beltéri egységet és Blu-ray lejátszót korábban a Samsung is ígért, de a 2010-ben bemutatott termékekből végül semmi nem lett.


A Sony egyik Google TV-kompatibilis televíziója: nem egy bombasiker

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A nagy technológiai multik támogatása ellenére Google számára a televíziós piac meghódítása egyelőre minden eddiginél nagyobb falatnak tűnik. Hiába készülnek el ugyanis az eszközök, és hiába áll rendelkezésre gyakorlatilag a teljes Android ökoszisztéma a televíziókhoz, illetve kiegészítő berendezésekhez, a tartalomszolgáltatók jelentős része egyelőre hallani sem akar arról, hogy a műsoraikat a Google "közvetítse".

A tartalom hiányában egyelőre az eszközök eladása sem alakul túl jól: a Logitech például nagy lendülettel fogott bele a Revue set-top box fejlesztésébe és forgalmazásába, majd később a vállalat első embere, Guerrino De Luca "hatalmas ballépésnek" minősítette az egész projektet. A Google elnöke, Eric Schmitt éppen tavaly augusztus végén, az Edinburgh International TV Festival keretén belül közölte, hogy a cég év elején bevezeti Nagy-Britanniában a Google TV-t. Ebből a tervből egyelőre szintén kevés látszik megvalósulni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.