Szerző: Koi Tamás

2012. április 4. 13:04

Talán idén őszre Európában is lesz Google TV

Lapértesülések szerint a Sony ősszel piacra dobhatja Európában az első Google TV-kompatibilis eszközeit, feltéve, hogy addigra a tartalomszolgáltatókkal sikerül megegyeznie a keresőcégnek.

HIRDETÉS

Talán az amerikai premier második születésnapjára már Európában is hozzáférhető lesz a Google televíziós kezdeményezése, a Google TV, legalábbis erre utal egy francia lap, a Les Echos értesülése. Az újság információi szerint a Sony - a platform egyik fő támogatójaként - ekkor fogja az első Google TV-kompatibilis eszközeit piacra dobni Franciaországban, és vélhetően ezzel együtt több más európai országban is.

A helyi Sony-képviselet által megerősített információk szerint a vállalat először egy Google TV set-top boxot fog piacra dobni, később pedig egy asztali Blu-ray lejátszót. Ez egyébként némileg eltérő üzleti stratégiát feltételez a tengerentúli állapotokhoz képest, ott ugyanis a Sony a televíziókba építi be a teljes rendszert. Hasonló megoldásokat, tehát beltéri egységet és Blu-ray lejátszót korábban a Samsung is ígért, de a 2010-ben bemutatott termékekből végül semmi nem lett.


A Sony egyik Google TV-kompatibilis televíziója: nem egy bombasiker

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A nagy technológiai multik támogatása ellenére Google számára a televíziós piac meghódítása egyelőre minden eddiginél nagyobb falatnak tűnik. Hiába készülnek el ugyanis az eszközök, és hiába áll rendelkezésre gyakorlatilag a teljes Android ökoszisztéma a televíziókhoz, illetve kiegészítő berendezésekhez, a tartalomszolgáltatók jelentős része egyelőre hallani sem akar arról, hogy a műsoraikat a Google "közvetítse".

A tartalom hiányában egyelőre az eszközök eladása sem alakul túl jól: a Logitech például nagy lendülettel fogott bele a Revue set-top box fejlesztésébe és forgalmazásába, majd később a vállalat első embere, Guerrino De Luca "hatalmas ballépésnek" minősítette az egész projektet. A Google elnöke, Eric Schmitt éppen tavaly augusztus végén, az Edinburgh International TV Festival keretén belül közölte, hogy a cég év elején bevezeti Nagy-Britanniában a Google TV-t. Ebből a tervből egyelőre szintén kevés látszik megvalósulni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.