Szerző: Koi Tamás

2012. április 4. 09:39

Elérhető a RIM keresztplatformos menedzsment-rendszere

A BlackBerryket gyártó kanadai Research in Motion bejelentette, hogy hozzáférhető az a keresztplatformos mobileszköz-menedzsment rendszer, mellyel a céges okostelefon-flotta távolról adminisztrálható.

A mától elérhető BlackBerry Mobile Fusionnel első alkalommal nyit szolgáltatás szintjén a BlackBerryket gyártó Research in Motion (RIM) a konkurens platformok, konkrétan az Android és az iOS felé. A megoldás segítségével a vállalati rendszergazdák hatékonyan és biztonságosan elláthatják a cégnél található összes okostelefon távmenedzsment-feladatait - mindez különösen azóta nehezen megoldható, hogy a dolgozók saját készülékei is megjelentek a vállalati informatikai rendszerekben.

A multiplatformos menedzsment-rendszer számos olyan funkciót kínál az androidos és iOS-es készülékeken, melyeket a BlackBerryken viszonylag régóta hozzáférhetők. Így a rendszergazdák a windowsos csoportházirendekhez hasonló profilokat állíthatnak be egységesen a cég informatikai infrastruktúrájához csatlakozó készülékeken, a rendszer továbbá engedi a távoli szoftverfrissítést, vagy különböző modulok telepítését is, mindezt egységes felületen kínálva, megkönnyítve ezzel az informatikai szakemberek dolgát.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A webalapú konzollal működő Mobile Fusion a céges eszközök leltározását is segíti, egyedi biztonsági profilok létrehozását is támogatja, továbbá - kizárólag BlackBerry okostelefonokkal és tabletekkel - lehetőséget nyújt arra, hogy az okostelefonokon futó különböző alkalmazások és üzenetek teljes mértékben elkülönüljenek egymástól attól függően, hogy azokat vállalati célra használják, vagy magáncélra (BlackBerry Balance).

A BlackBerry Mobile Fusion a fentiek mellett a dolgozóknál lévő telefonokon tárolt céges adatok további biztonságára is komoly hangsúlyt fektet, így a menedzsment-felületen elérhetővé válik a kritikus adatok távoli törlése, vagy a készülék távoli lezárása arra az esetre, ha a dolgozó elvesztené a telefonját, vagy ellopnák tőle, és fennál az információk kompromittálásának a lehetősége.

A rendszer egy kliensre 99 dollárért licencelhető, illetve havi előfizetési rendszerben is használható, ekkor 4 dollárt kell egy CaL-ért fizetni egy hónapra. A RIM a nagyobb volumenben rendelő vállalatok számára szokás szerint kedvezmény biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról