Szerző: Koi Tamás

2012. április 4. 09:39

Elérhető a RIM keresztplatformos menedzsment-rendszere

A BlackBerryket gyártó kanadai Research in Motion bejelentette, hogy hozzáférhető az a keresztplatformos mobileszköz-menedzsment rendszer, mellyel a céges okostelefon-flotta távolról adminisztrálható.

HIRDETÉS

A mától elérhető BlackBerry Mobile Fusionnel első alkalommal nyit szolgáltatás szintjén a BlackBerryket gyártó Research in Motion (RIM) a konkurens platformok, konkrétan az Android és az iOS felé. A megoldás segítségével a vállalati rendszergazdák hatékonyan és biztonságosan elláthatják a cégnél található összes okostelefon távmenedzsment-feladatait - mindez különösen azóta nehezen megoldható, hogy a dolgozók saját készülékei is megjelentek a vállalati informatikai rendszerekben.

A multiplatformos menedzsment-rendszer számos olyan funkciót kínál az androidos és iOS-es készülékeken, melyeket a BlackBerryken viszonylag régóta hozzáférhetők. Így a rendszergazdák a windowsos csoportházirendekhez hasonló profilokat állíthatnak be egységesen a cég informatikai infrastruktúrájához csatlakozó készülékeken, a rendszer továbbá engedi a távoli szoftverfrissítést, vagy különböző modulok telepítését is, mindezt egységes felületen kínálva, megkönnyítve ezzel az informatikai szakemberek dolgát.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A webalapú konzollal működő Mobile Fusion a céges eszközök leltározását is segíti, egyedi biztonsági profilok létrehozását is támogatja, továbbá - kizárólag BlackBerry okostelefonokkal és tabletekkel - lehetőséget nyújt arra, hogy az okostelefonokon futó különböző alkalmazások és üzenetek teljes mértékben elkülönüljenek egymástól attól függően, hogy azokat vállalati célra használják, vagy magáncélra (BlackBerry Balance).

A BlackBerry Mobile Fusion a fentiek mellett a dolgozóknál lévő telefonokon tárolt céges adatok további biztonságára is komoly hangsúlyt fektet, így a menedzsment-felületen elérhetővé válik a kritikus adatok távoli törlése, vagy a készülék távoli lezárása arra az esetre, ha a dolgozó elvesztené a telefonját, vagy ellopnák tőle, és fennál az információk kompromittálásának a lehetősége.

A rendszer egy kliensre 99 dollárért licencelhető, illetve havi előfizetési rendszerben is használható, ekkor 4 dollárt kell egy CaL-ért fizetni egy hónapra. A RIM a nagyobb volumenben rendelő vállalatok számára szokás szerint kedvezmény biztosít.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 18:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.