Szerző: Koi Tamás

2012. április 3. 14:00

Közösségi szolgáltatással újít a UPC

Egy számítógépeken, tableteken és okostelefonokon egyaránt használható webes alkalmazást indított el a tegnap a UPC. Az egyelőre csak a szolgáltató hollandiai leányvállalatánál működő platform a nagy közösségi hálózatokat hívja segítségül a különböző műsorok értékeléséhez.

HIRDETÉS

Új, ugyanakkor más szolgáltatóknál korántsem ismeretlen közösségi média szolgáltatást vezetett be portfóliójába a holland UPC. A TV Buzz nevű webes alkalmazás a szolgáltató csatornakínálatában található műsorokhoz nyújt egyfajta közösségi kalauzt, megmutatva, hogy melyek azok a programok, amikről a legtöbben beszélnek a legnagyobb közösségi hálózatokon.

A TV Buzz platformba a Facebook, a Twitter és a Hollandiában szintén népszerű Hyves közösségi oldalakat csatornázza be. A weboldalon megjelenő műsoroknál a rövid leírás mellett megjelenik a százalékos "buzzrate", ami valójában annak a mérőszáma, hogy a fentebb említett közösségi oldalakon hányan beszélnek éppen az adott műsorszámról. Hasonló funkciót tölt be a tavaly októberben indult Zeebox is, mely részben a legnagyobb brit műholdas szolgáltató, a BSkyB tulajdonában áll.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A UPC párhuzamos médiafogyasztást szolgáló webes alkalmazása jól illeszkedik abba a trendbe, mely szerint a jövőben a tartalomfogyasztók egyszerre több platformon, több eszközzel követik figyelemmel a televíziós adásokat. Az efféle megoldások ugyanakkor jellemzően a tévécsatornák kezdeményezéseként jönnek létre (mint például a magyar fejlesztésű HBO Go), a műsorszórók részéről - különösen Európában - ritkábbak a hasonló megoldások.

A TV Buzz egyelőre csak a UPC hollandiai leányvállalatánál érhető el, a társaság szerint ugyanakkor rövidesen a többi UPC-országban is megjelenik a szolgáltatás, akár más tévés rendszerekbe integrálva. Ilyen lehet a hosszú ideje készülő Horizon platform, mely a UPC új ütőkártyája lehet az interaktív televíziózás terén. A magyarországi bevezetéssel kapcsolatban megkerestük a szolgáltató kommunikációs igazgatóját: Szűcs László elmondta, a közeli jövőben biztosan nem indul el a TV Buzz hazánkban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.