Szerző: mz

2000. augusztus 31. 22:50

Panasonic termékbemutató - új és megújuló termékek

A Panasonic mai termékbemutatóján igyekezett felvázolni elképezeléseit, fejlesztéseinek irányát. A cég sokféle terméket mutatott be, ezek egy része, mint például a mikrohullámú sütők, porszívók, videokamerák, telefonközpontok ugyan a maguk nemében figyelemre méltó termékek, ám kívül esnek a Hwsw érdeklődési körén. Sokkal kevésbé azok az új TV-k, melyek egy-egy házimozi központját is képezhetik, vagy azok a mobiltelefonok, melyek várhatóan két hónapon belül megjelennek a magyarországi szolgáltatók kínálatában is.

A Panasonic folyamatos fejlesztései révén a cég nagyméretű, plazmaképernyő TV-i jelentős képminőség-javulással dicsekedhetnek az eddigi típusokhoz képest. A magyar piacból jelentős hányadot birtokó, forgalmát az elmúlt évben 20 százalékkal növelő Panasonic készülékei meggyőző tulajdonságokal rendelkeznek. A 100 Hz-es, mesterséges intelligenciával feljavított minőségű, nagyméretű képet, Dolby hangot, különféle kényelmi szolgáltatásokat nyújtó készülékek ára sajnos egyelőre nem igazodik a magyar átlagfizetéshez. Ettől függetlenül érdemes figyelemmel kísérni a fejlesztéseket, hiszen azok az alacsonyabb árkategóriájú termékekben is megjelennek.

Ugyancsak figyelemre méltó az a két mobiltelefon, melyeket hamarosan viszontláthatunk az utcán is. A GD92-es és GD52-es modellek közül a nagyobb sorszámú több szolgáltatással rendelkezik, kisebbik testvérét az alacsonyabb árkategóriában kínálják. A GD92-es mindössze 78 grammos, vastagsága 1,5 centiméter. Maximális beszélgetési ideje 240 perc, készenléti ideje 200 óra. Szolgáltatásai között találhatunk különlegességeket is, ilyen például a kihangosítási lehetősége vagy a diktafon üzemmód, mely maximálisan 10 másodperc szöveg rögzítésére alkalmas, vagy a kétszer 15 másodperc beszélgetés felvételének lehetősége, mely révén elkerülhetjük azokat a kínos helyzeteket, amikor fel kellene jegyeznünk a telefonban hallottakat - csakhogy nincs kéznél papír és íróeszköz.
A GD92-es egyszerű hozzáférést biztosít e-mailjeinkhez is, a szolgáltatás a népszerű POP3 protokollal működik, a hazai szolgáltatók támogatásával már most is igénybe vehető. A telefon kijelzője hat soros, háttérvilágításnak négyféle színt is választhatunk, illetve ezeket számokhoz is hozzárendelhetjük - tehát megfelelő beállításokkal már a kijelző háttérszínéből tudhatjuk, ki hív minket.
Emellett mindkét telefon képes rezgő hívásjelzésre, és nemcsak a gyári csengéseket használhatjuk velük, hanem saját hangot vehetünk fel velük, majd azt csengőhangként használhatjuk.
Akik hiányolnák a fenti készülékekből a WAP-használat lehetőségét, megnyugodhatnak: hamarosan megérkezik a Panaosnic GD93-as modellje, mely már erre is alkalmas lesz.

A cég termékeinek együttműködésében fontos szerepet szán az SD memóriakártyáknak. A memóriakártya mindössze két grammos, mérete egy postai bélyegéhez hasonló - és máris mintegy 70 termék képes a használatára. Ugyan ára és kapacitása egyelőre meggátolja, hogy valóban széles körben terjedjen el, de néhány éven belül valósággá válhat 1 Gbyteos kártya 10 Mbit/sec átviteli sebességgel, mely így akár videofájlok tárolására is alkalmas lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról