Szerző: Dojcsák Dániel

2012. március 15. 19:43

Jön az Android 4.0 a HTC telefonjaira

A Samsung után a HTC is elkezdte teríteni a már piacon lévő modellekre az Android 4.0 Ice Cream Sandwich-et. A hivatalos blogposzt szerint a frissítések készen állnak és a következő hetekben 16 modell szoftvere frissül.

A HTC hivatalos blogjában közzétett egy 16 elemű listát, a rajta szereplő mobilok a következő napokban, hetekben megkapják az Android 4.0 frissítést, illetve a HTC által hozzáillesztett új Sense felületet is. A listán érdekes módon nincs rajta a HTC első tabletje, a Flyer, az okostelefonok közül viszont bőséges a paletta.

Elsőként a HTC Sensation és a Sensation XE tulajdonosok örülhetnek, de a Droid Incredible 2, Amaze 4G, Desire S, Desire HD, EVO 3D, EVO Design 4G, Incredible S, Sensation XL, Sensation 4G, Raider, Rezound, Rhyme, Thunderbolt és Vivid készülékkel rendelkezőknek is érdemes a következő időszakban rendszeresen ellenőrizni, van-e a készülékükhöz elérhető szoftverfrissítés. Ezt a beállítások, About Phone, Software Update menüpontban tehetik meg.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Azt azért érdemes fejben tartani, hogy akik nem függetlenül, hanem valamely szolgáltatótól vásárolták mobiljukat, biztosan később fogják megkapni az Ice Cream Sandwichet, ugyanis miután elérhetővé válik, a szolgáltató még hozzáteszi saját adalékait, illetve esetleg optimalizálja a saját hálózati eszköztárához is a GSM és 3G beállításokat, valamint teszteli a szoftvert. A HTC blogbejegyzése szerint szoros az együttműködés az operátorokkal, hogy a folyamat minél gyorsabban és problémamentesen végigfusson.

Az egyetlen szomorú tény, hogy A HTC kissé homályosan fogalmazott és nem is azt írta le, hogy elindította az update-et. Így könnyen előfordulhat, hogy a hosszú hétvégén még nem érkezik meg a gyárilag független mobilokra sem az új szoftver. Addig persze lehet vigasztalódni az Angry Birds: Space játékkal.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról