Szerző: Koi Tamás

2012. március 13. 11:57

Kistestvért kap a Sony Xperia S

Rövidesen újabb taggal bővül a Sony Xperia okostelefon-sorozata: jön a sola, mely az Xperia S egyfajta kicsinyített változatának fogható fel.

Újabb Xperia okostelefont jelentett be a Sony Mobile Communications, mely az elődcégtől, a Sony Ericssontól megörökölt márkanéven dobja piacra újabb készülékeit. Az Xperia sola a nagyobb testvérhez, az Xperia S-hez hasonlóan kezeli az NFC SmarTageket, ami legfőképpen tartalmak kényelmes továbbítására, valamint különböző alapműveletek egyszerű elvégzésére használható.

A Sony újdonsága szinte minden egyéb tekintetben az Xperia S lekicsinyített másaként fogható fel, így a telefon kijelzője mindössze 3,7 hüvelykes képátlójú, felbontása pedig 854x480 pixel. Az új modell egy 1 GHz-en ketyegő kétmagos processzort kap, a háttértár kapacitása pedig 8 gigabájt (ebből 5 gigabájt érhető el a felhasználó számára). A mobil gyárilag az Android operációs rendszer 2.3-as verziójával érkezik, a Sony ígérete szerint nyártól elérhető lesz hozzá az Ice Cream Sandwich frissítés is.

A készülék képességeinek taglalása kapcsán a gyártó különösen nagy hangsúlyt fektet az NFC-s megoldás ismertetésére. A telefon egyike azon kevés okostelefonoknak, melyek dobozában két NFC tag is megtalálható, ezek a vállalat szerint elsősorban a készülék működési módjának beállítására alkalmasak. A rendszer emellett támogatja az NFC-párosítást, amivel két kompatibilis készülék közt küldhetők át tartalmak a hagyományos, Bluetooth-párosításnál jóval egyszerűbb módon.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az Xperia solába 5 megapixeles kamera kerül, amivel akár 720p felbontású videofelvételek is készíthetők. Az autofókuszos kamera panorámafelvételek készítésére is alkalmas, emellett arc- és mosolyfelismerő rendszerrel is rendelkezik. A mobil kommunikációs képességei terén hozza a kategóriától elvártat: a Wi-Fi és Bluetooth-rádió mellett HSxPA-modem az alapfelszereltség része.

A Sony új okostelefonja fekete, fehér és piros színben kerül a boltokba, várhatóan a második negyedévben. A készülék fogyasztói árát egyelőre nem közölte a gyártó.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 9. 14:57

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.