Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Újabb Windows 8 előzetes érkezett

Koi Tamás, 2012. március 07. 11:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb Windows 8 változatból adott ki technológiai előzetest a Microsoft. A Windows Embedded Standard 8 a szoftvercég új windowsos ökoszisztémájának a szerves része, és nevéből eredően elsősorban a beágyazott rendszereknél alkalmazható.

hirdetés

Újabb technológiai előzetes látott napvilágot a Microsoft következő generációs Windows termékcsaládjából: a Windows Embedded Standard 8 community technology preview (CTP) speciális célhardverek, beágyazott rendszerek üzemeltetői számára lehet érdekes termék. A redmondi szoftvercég tavaly novemberben ismertette terveit az új, Windows 8 portfólió különböző változatainak pozicionálása kapcsán - a cég ekkor beszélt először a most nyilvános bétafázisba ért termékről.

A Windows 8 termékportfólióba tartozó, az új windosos ökoszisztémába minden szempontból illeszkedő operációs rendszer olyan "intelligens megoldások" üzemeltetésére hivatott, mint az önkiszolgáló információs pultok, pénztárgépek, valamint különböző ipari megoldások, beleértve az orvosi berendezéseket. A Windows Embedded Standard 8 CTP segítségével ezeknek a rendszereknek az üzemeltetői elsősorban azt vizsgálhatják, hogy a megoldás hogyan illeszthető az új Windows 8-as infrastruktúrába, illetve hogyan menedzselhetők távolról a Microsoft System Center Configuration Manager eszközzel, illetve az ahhoz készült Windows Embedded Device Manager pluginen keresztül.

A Microsoft a Windows 8 termékcsaládból a PC-s operációs rendszer nyilvános bétáját alig egy hete tette elérhetővé, a fejlesztőknek szánt tesztverzió megjelenését követően. A Windows 8 Customer Preview után pár nappal - március elején - érkezett a Windows Server 8 bétája, szintén egy tavaly ősszel kiadott fejlesztői előzetest követően. Ezek a kiadások a végleges verzió legtöbb funkcióját már tartalmazzák.

Az intelligens rendszereket gyártó és üzemeltető cégek rendszergazdái a Microsoft beágyazott rendszereknek dedikált weboldaláról tölthetik le az új Windows 8 változatot. A próbaváltozat kizárólag x86-os rendszerekre telepíthető, 32- és 64-bites architektúrára egyaránt. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor várható az operációs rendszer végleges változatának a megjelenése.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!