:

Szerző: Koi Tamás

2012. március 7. 11:40

Újabb Windows 8 előzetes érkezett

Újabb Windows 8 változatból adott ki technológiai előzetest a Microsoft. A Windows Embedded Standard 8 a szoftvercég új windowsos ökoszisztémájának a szerves része, és nevéből eredően elsősorban a beágyazott rendszereknél alkalmazható.

Újabb technológiai előzetes látott napvilágot a Microsoft következő generációs Windows termékcsaládjából: a Windows Embedded Standard 8 community technology preview (CTP) speciális célhardverek, beágyazott rendszerek üzemeltetői számára lehet érdekes termék. A redmondi szoftvercég tavaly novemberben ismertette terveit az új, Windows 8 portfólió különböző változatainak pozicionálása kapcsán - a cég ekkor beszélt először a most nyilvános bétafázisba ért termékről.

A Windows 8 termékportfólióba tartozó, az új windosos ökoszisztémába minden szempontból illeszkedő operációs rendszer olyan "intelligens megoldások" üzemeltetésére hivatott, mint az önkiszolgáló információs pultok, pénztárgépek, valamint különböző ipari megoldások, beleértve az orvosi berendezéseket. A Windows Embedded Standard 8 CTP segítségével ezeknek a rendszereknek az üzemeltetői elsősorban azt vizsgálhatják, hogy a megoldás hogyan illeszthető az új Windows 8-as infrastruktúrába, illetve hogyan menedzselhetők távolról a Microsoft System Center Configuration Manager eszközzel, illetve az ahhoz készült Windows Embedded Device Manager pluginen keresztül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft a Windows 8 termékcsaládból a PC-s operációs rendszer nyilvános bétáját alig egy hete tette elérhetővé, a fejlesztőknek szánt tesztverzió megjelenését követően. A Windows 8 Customer Preview után pár nappal - március elején - érkezett a Windows Server 8 bétája, szintén egy tavaly ősszel kiadott fejlesztői előzetest követően. Ezek a kiadások a végleges verzió legtöbb funkcióját már tartalmazzák.

Az intelligens rendszereket gyártó és üzemeltető cégek rendszergazdái a Microsoft beágyazott rendszereknek dedikált weboldaláról tölthetik le az új Windows 8 változatot. A próbaváltozat kizárólag x86-os rendszerekre telepíthető, 32- és 64-bites architektúrára egyaránt. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor várható az operációs rendszer végleges változatának a megjelenése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.