Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Visszanyalt a fagyi a HTC-nek

Dojcsák Dániel, 2012. március 05. 13:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tajvani okostelefon-gyártó az elmúlt hónapokban nehéz időket él, az eladásszámok és egyéb vállalati eredmények sem voltak kényeztetőek mostanság. Az idei évet még nehéz megbecsülni, de látszik, hogy a HTC próbálkozik. A Beats Audio és a Sense lockscreen API-jának megnyitása viszont nem biztos, hogy jó ötlet volt.

hirdetés

A HTC március elsején tette nyilvánosan elérhetővé a Beats Audio specifikus programozási interfészeket a külső fejlesztők számára. A cél nyilvánvalóan az volt, hogy az alkalmazások készítői beépítsék a hangminőséget feljavító megoldást saját szoftvereikbe, így a HTC tulajdonosok nem csak a beépített zenelejátszón élvezhetnék a Beats Audio előnyeit.

Jelenleg ugyanis az androidos HTC-ken elérhető Beats Audio kizárólag a gyári médialejátszó szoftverrel működik, ha más programban, mondjuk Spotify-ban, YouTube-on vagy máshol csendülnek fel a dallamok, akkor az egyébként is szokásos sima hangzást kapja a felhasználó. A Beats Audio azon felül, hogy támogatja a HTC-kbe épített hangchipet és a mobilhoz járó extra minőségű fülhallgatót, nem más, mint egy szoftveres hangminőség javító algoritmus, ami automatikusan bekapcsol, a megfelelő feltételek teljesülése esetén.

Majdnem

A szemfüles fejlesztők azonban nem egészen a HTC eredeti céljaira használták fel a lehetőséget. Az XDA-Developers közösségben megjelent egy speciális kiadás, amit bármely androidos okostelefonra telepítve, akárki megkaphatja a főként a basszusokat felerősítő hangjavítást. Elvileg nincs semmilyen korlátozás, hogy mely android verziókkal kompatibilis és bármelyik gyártó készülékére telepíthető, igaz a Samsung Galaxy S II-re már van egy külön verzió.

A szoftvert természetesen mindenki saját felelősségére használhatja csak, hívja fel a figyelmet a fejlesztő. A tuningolt hangok adott esetben kárt tehetnek a készülék hangszóróiban vagy a fülhallgatóban, illetve várható, hogy a későbbiekben biztosabban működő verziók kerülnek fel letölthető formában.

A fiaskó ellenére a HTC továbbra is az egyik jelentős érvként tartja számon a Beats hangfeldolgozó szoftvert, ami az ő androidos okostelefonjaikat választó felhasználók számára elérhető előny. A következő időszakban várhatóan a HTC Windows Phone 7 készülékein is elérhető lesz majd, de a valóság az, hogy az éles tesztelés után sem lehet azt mondani, hogy egy igazi érték lenne ez a plusz. Az API-k megnyitása után persze valószínű, hogy az ismertebb zenelejátszók közül többen is megjelennek egy frissítéssel, ami kezeli majd a Beats Audio-t, de még ettől sem lesz igazán átütő siker a HTC-nek a tavaly 300 millió dollárba kerülő üzlet.

A Beats API-k mellett a HTC egyébként megnyitotta a Sense lockscreen API-t is, amivel módosítható a feloldóképernyő tartalma. Illetve a HTC mobil eszközmenedzsment API és egy médiamegosztásra használható API is elérhetővé válik hamarosan. Az alkalmazás letölthető az XDA-Developers fórumából.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.