Szerző: Koi Tamás

2012. március 5. 09:32

Kapható a PlayStation Vita a T-Mobile-nál

A Sony új generációs kézi konzoljátéka február vége óta kapható Európában, ezzel együtt Magyarországon is. A játékgép a múlt héten mobilszolgáltatói kínálatba is bekerült.

HIRDETÉS

A múlt hét óta mobilszolgáltatói kínálatban is megtalálható a Sony új kézi konzolja, a PlayStation Vita. Ez az első olyan hordozható konzolgép a japán gyártó választékában, melynek bizonyos változatai képesek mobilinternet-hálózatra is csatlakozni, így az operátoroknak is érdekükben állhat forgalmazni. Itthon elsőként - és egyelőre egyedüliként - a T-Mobile kínálatában található meg a játékgép mindkét változata.

A PlayStation Vita 3G-s modemmel és Wi-Fi rádióval is ellátott változata 70 ezer forintért vásárolható meg a magenta szolgáltatónál, ha a vásárló ezzel párhuzamosan 2 év hűségvállalással előfizet a cég RelaxNet L díjcsomagjára (ennek havi költsége 6500 forint). A 3G-s változat normál bolti ára egyébként 100 ezer forint. A csak Wi-Fi rádióval ellátott kiadás ára nem tér el a konzolboltok és elektronikai áruházláncok árszintjétől, vagyis ezt a változatot 80 ezer forintért árulja a mobilszolgáltató.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Vita először a Sony hazai piacán, Japánban debütált tavaly év végén, meglehetősen szerény fogadtatás mellett. A konzol iránti relatív csekély érdeklődést szakértők a meglehetősen borsos fogyasztói árral magyarázták, ezt azonban azóta sem mérsékelte a gyártó (emlékezetes, hogy a Nintendónak szintén árat kellett csökkentenie ahhoz, hogy a 3Ds konzol eladásait fellendítse). A Vita hazai fogadtatásáról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

A játék mellé jelenleg nagyjából 20 nyitócím érhető el, többek közt olyan játékokkal, mint Wipeout 2048, az Uncharted: Golden Abyss vagy az F1 2011. A kezdeti választék közül több (pl. Wipeout 2048, Motorstorm RC) úgynevezett keresztplatformos játékot ígér, vagyis a Vita és PS3 tulajok platformtól függetlenül játszhatnak egymással. A játékokat jellemzően 8-12 ezer forintos fogyasztói áron értékesítik a boltok. A programokhoz a március elejétől Magyarországon is megnyíló PlayStation Store-on keresztül is hozzá lehet majd jutni. A HWSW videojátékokkal foglalkozó kistestvére, a Gamekapocs kipróbált több játékot és magát a konzolt is tesztelte még a megjelenés előtt

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 10:32

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.