Szerző: Koi Tamás

2012. február 23. 12:01

Jön az LG Optimus 4X HD, négy processzormaggal

Négymagos processzorral ellátott okostelefont mutat be Barcelonában az LG Electronics. Az Optimus 4X HD az iparágban elsők között tartalmazhatja az NVIDIA vadonatúj, Tegra 3 rendszerchipjét.

Még a második negyedévben, vagyis legkésőbb az év közepe előtt a boltokba kerülhet Európában az LG első olyan okostelefonja, mely négymagos processzort tartalmaz. Az NVIDIA Tegra 3 chipre épülő Optimus 4X HD hivatalosan a barcelonai Mobile World Congress idején mutatkozik be, de már most elárulta a készülék fontosabb részleteit a koreai gyártó, mely a kétmagos CPU-val szerelt okostelefonok korszakát nyitotta a most bejelentett újdonság elődjével, az Optimus 2X-szel.

Az újdonság kétségtelenül legfigyelemfelkeltőbb attrakciója az 1,5 GHz-en ketyegő, négy processzormagot tartalmazó Tegra 3 rendszerchip, mely mellé 1 GB DDR2 memória társul, 16 gigabájtnyi eMMC flash háttértárral. Az újdonság a mai divatnak megfelelően nagy, 4,7 hüvelykes képátlójú, 1280x720 pixeles felbontású IPS TFT-vel rendelkezik. A mobil méretarányait tekintve a szintén ezen a héten bejelentett, 4:3-as panellel ellátott Optimus Vu-hoz képest tradicionálisabb formát követ, a két készülék vastagsága csaknem megegyezik (az Optimus 4X 8,9, az Optimus Vu 8,5 milliméter vastag).

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Az Optimus 4X-ről a fentieken túl tudni lehet továbbá, hogy a hátlapon 8, az előlapon pedig 1,3 megapixeles kamerával látja el a gyártó, emellett a telefonon az Android operációs rendszer legújabb, 4.0-s verziója (Ice Cream Sandwich) fut majd. A készülék rádiós képességeiről egyelőre nem áll rendelkezésre információ, az Optimus 4X-ben azonban feltételezhetően nem lesz LTE-modem, mint a Vu-ban, és ugyancsak nem szerepel a termékbejelentő közleményben az NFC-kommunikáció. A készülék egy 2150 mAh-s akkumulátort kap, de hogy ezzel milyen üzemidőre lesz képes, azt legfeljebb találgatni lehet.

Az LG új csúcskategóriás okostelefonja több másik típussal egyetemben a Mobile World Congress idején mutatkozhat be a nagyközönségnek, vélhetően ekkor derül fény a további részletekre a hardvert és a képességeket illetően. A gyártó egyelőre nem közölte a termék ajánlott fogyasztói árát.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról