Szerző: Koi Tamás

2012. február 21. 15:42

Kétmagos okostelefon a ZTE-től: Mimosa X

Új okostelefonnal bővíti kínálatát az alsó- és középkategóriás készülékekben utazó ZTE. A Mimosa X több szempontból különleges lesz, és felveszi a versenyt az eddigi legdrágább érintőkijelzős okostelefonokkal - mindezt 200 dollár alatti áron.

Új okostelefonnal bővíti kínálatát a ZTE - a feltörekvő ázsiai gyártó portfóliójában hamarosan megjelenő Mimosa X (PF200) több szempontból a választék eddigi tagjai felé emelkedik, így például az NVIDIA Tegra 2 rendszerprocesszorára épül, emellett már gyárilag az Android operációs rendszer legújabb, 4.0-s verziójával érkezik. A készülék 200 dolláros árával minden bizonnyal az okostelefon-piac egyik legjobb ár-érték arányt képviselő szereplője lesz.

A Mimosa X fizikai méretét tekintve a nagyobb készülékek közé tartozik majd, ezt legalábbis nagyban meghatározza a 4,3 hüvelykes, 960x540 pixeles felbontású kijelzője. A mobilt egy 1,5 GHz-es órajelen ketyegő, két processzormagot tartalmazó NVIDIA Tegra 2 rendszerchip hajtja meg, a különálló rádiós egység a HSxPA-hálózatok mellett LTE-technológiával is képes lesz kommunikálni. Hasznos, ma még korántsem általános extra emellett a Near Field Communications (NFC) támogatás is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A PF200 mellett egy másik, felső-középkategóriás készüléket is leleplez a barcelonai MWC-n a ZTE. Az N910-be lassabb, 1,2 GHz-es, ám szintén kétmagos processzor kerül (azt egyelőre nem tudni, hogy ezt melyik cég gyártja), a kijelzőjének a felbontása pedig 800x480 pixel lesz. A kisebbik újdonságon szintén az Ice Cream Sandwich kódnevű Android-verzió fut, emellett ez a modell is képes lesz LTE-hálózatokhoz csatlakozni.

Az egyelőre nem tudni, hogy a második negyedévben várható újdonságok a világpiacon egy időben, vagy régiónként eltérő időzítéssel kerülnek majd forgalomba. Az ugyanakkor jól látszik, hogy a ZTE az új termékekkel elsősorban az Egyesült Államokat tekinti a kulcspiacának, annál is inkább, mivel itt érhetők el országszerte kiterjedt LTE-hálózatok a szolgáltatóknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról