Szerző: Koi Tamás

2012. február 20. 10:29

A Galaxy Note nyomdokaiban az LG Optimus Vu

Rövidesen az LG Electronics kínálatában is megjelenhet az első olyan érintőkijelzős készülék, mely méreteit alapul véve nem tekinthető sem okostelefonnak, sem pedig tabletnek.

A február végi Mobile World Congress idején debütálhat a nagyközönség előtt az LG első olyan mobilkészüléke, mely a Dell Streak 5 által megkezdett és a Samsung Galaxy Note által sikerre vitt irányvonalat képviseli. Az Optimus Vu tabletnek túl kicsi, okostelefonnak pedig túl nagy, viszont mindkét készüléktípus funkciói elérhetők vele.

Az LG Optimus Vu 5 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontású IPS-kijelzővel rendelkezik, a TFT képaránya tehát az iPadhez hasonlóan 4:3, ami ebben a méretkategóriában mindenképpen egyedivé teszi az eszközt. A kijelzőhöz - akárcsak a Samsung Galaxy Note esetében - stylus is jár, az Optimus Vu tehát bizonyos kreatív célokra is alkalmasabb lehet, mint a legtöbb tablet vagy okostelefon.

Az újdonságot a Qualcomm Snapdragon MSM8660-as rendszerprocesszora hajtja meg, a chipben a kétmagos, 1,5 GHz-en ketyegő CPU mellett Adreno 220 GPU végzi a grafikus számításokat. A lapka alapesetben egy HSxPA-kompatibilis rádiót tartalmaz, ezt az LG egy különálló LTE rádiós chippel egészíti ki. A kütyü 32 gigabájtnyi háttértárral rendelkezik alapkiépítésben, ezt microSD-kártyákkal tovább lehet bővíteni egészen 64 gigabájtig.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A több mint 90 milliméter széles Optimus Vu a multimédiás képességek kapcsán sem hagy maga után sok kívánnivalót, így a 8 és 1,3 megapixeles kamera (hátlap/előlap) mellett adott a HDMI-kimenet, a Wi-Fi Direct funkció, valamint az eszköz teljes DLNA-kompatibilitást is ígér. A készülék gyárilag az Android operációs rendszer 2.3-as verziójával érkezik, de pár hónapon belül megérkezik rá a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) frissítés is.

Az LG Optimus Vu-t egyelőre csak Dél-Koreaában dobják piacra, várhatóan valamikor a jövő hónapban. Európai premier kapcsán nem nyilatkozott a gyártó.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról