Szerző: Koi Tamás

2012. február 20. 10:29:00

A Galaxy Note nyomdokaiban az LG Optimus Vu

Rövidesen az LG Electronics kínálatában is megjelenhet az első olyan érintőkijelzős készülék, mely méreteit alapul véve nem tekinthető sem okostelefonnak, sem pedig tabletnek.

A február végi Mobile World Congress idején debütálhat a nagyközönség előtt az LG első olyan mobilkészüléke, mely a Dell Streak 5 által megkezdett és a Samsung Galaxy Note által sikerre vitt irányvonalat képviseli. Az Optimus Vu tabletnek túl kicsi, okostelefonnak pedig túl nagy, viszont mindkét készüléktípus funkciói elérhetők vele.

Az LG Optimus Vu 5 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontású IPS-kijelzővel rendelkezik, a TFT képaránya tehát az iPadhez hasonlóan 4:3, ami ebben a méretkategóriában mindenképpen egyedivé teszi az eszközt. A kijelzőhöz - akárcsak a Samsung Galaxy Note esetében - stylus is jár, az Optimus Vu tehát bizonyos kreatív célokra is alkalmasabb lehet, mint a legtöbb tablet vagy okostelefon.

Az újdonságot a Qualcomm Snapdragon MSM8660-as rendszerprocesszora hajtja meg, a chipben a kétmagos, 1,5 GHz-en ketyegő CPU mellett Adreno 220 GPU végzi a grafikus számításokat. A lapka alapesetben egy HSxPA-kompatibilis rádiót tartalmaz, ezt az LG egy különálló LTE rádiós chippel egészíti ki. A kütyü 32 gigabájtnyi háttértárral rendelkezik alapkiépítésben, ezt microSD-kártyákkal tovább lehet bővíteni egészen 64 gigabájtig.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A több mint 90 milliméter széles Optimus Vu a multimédiás képességek kapcsán sem hagy maga után sok kívánnivalót, így a 8 és 1,3 megapixeles kamera (hátlap/előlap) mellett adott a HDMI-kimenet, a Wi-Fi Direct funkció, valamint az eszköz teljes DLNA-kompatibilitást is ígér. A készülék gyárilag az Android operációs rendszer 2.3-as verziójával érkezik, de pár hónapon belül megérkezik rá a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) frissítés is.

Az LG Optimus Vu-t egyelőre csak Dél-Koreaában dobják piacra, várhatóan valamikor a jövő hónapban. Európai premier kapcsán nem nyilatkozott a gyártó.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 12:48

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.