Szerző: Koi Tamás

2012. február 13. 16:38

Érkezik a Samsung Galaxy Tab 2

Rövidesen újabb taggal egészül ki a Samsung Galaxy Tab termékportfólió: a koreai gyártó bejelentette a Galaxy Tab 2-t, mely az első, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott tablet közvetlen, globális utódja.

A Samsung Galaxy Tab termékcsaládja az egyik legnépesebb és legnépszerűbb androidos tablet-szériának számít, a különböző képátlójú kijelzővel szerelt változatok értékesítése a Galaxy okostelefonokkal párhuzamosan lendületesen halad. A koreai gyártó most egy újabb taggal egészíti ki a termékvonalat, jön a Galaxy Tab 2, mely a legelső, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Samsung tablet közvetlen utódja lehet.

A gyártó termékportfóliójában szerepel ugyan egy Galaxy Tab 7 Plus nevű eszköz, mely tavaly ősz óta kapható, ez ugyanakkor bizonyos piacokon nem került forgalomba - az új Galaxy Tab 2-es modell azonban várhatóan mindenütt kapható lesz, ahol az első kiadás megjelent. A technikai specifikációkat illetően alig van előrelépés az elődmodellhez képest, a Galaxy Tab Plus ráadásul gyorsabb is a Galaxy Tab 2-nél, itt tehát némi homok kerül a gépezetbe - könnyen elképzelhető, hogy ezt éppen a Samsungot minden oldalról támadó Apple dobta a fogaskerekek közé.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Galaxy Tab 2 éppúgy 1 GHz-es processzorral rendelkezik majd, mind elődje, igaz, ez már kétmagos egység (a Galaxy Tab Plusba kétmagos 1,2 GHz-es CPU került), a rendszermemória pedig a duplájára, 1 GB-ra nőtt időközben. A Galaxy Tab 2-ből lesz 8, 16 és 32 GB flash háttértárral szerelt változat egyaránt, a kapacitást itt is szokás szerint microSD-kártyákkal lehet bővíteni.

Az új modell gyárilag az Android operációs rendszer 4.0-s (Ice Cream Sanwitch) verziójával érkezik, ez a változat az első generációs Galaxy Tabhez várhatóan már nem lesz elérhető. Az újdonság éppúgy képes lesz WLAN- és 3G-s hálózatokhoz csatlakozni, mint elődje, a Galaxy Tab 2-t ugyanakkor már 21 Mbps elméleti letöltési sebességet támogató HSPA+ modemmel szerelik. A két típus kijelzője felbontását tekintve teljesen azonos, 1024x600 pixel, az új modellbe azonban már PLS LCD kerül.

Az új generációs Galaxy Tab márciusban kerül forgalomba világszerte, a fogyasztói árat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:59

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.