Szerző: Koi Tamás

2012. február 13. 16:38

Érkezik a Samsung Galaxy Tab 2

Rövidesen újabb taggal egészül ki a Samsung Galaxy Tab termékportfólió: a koreai gyártó bejelentette a Galaxy Tab 2-t, mely az első, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott tablet közvetlen, globális utódja.

A Samsung Galaxy Tab termékcsaládja az egyik legnépesebb és legnépszerűbb androidos tablet-szériának számít, a különböző képátlójú kijelzővel szerelt változatok értékesítése a Galaxy okostelefonokkal párhuzamosan lendületesen halad. A koreai gyártó most egy újabb taggal egészíti ki a termékvonalat, jön a Galaxy Tab 2, mely a legelső, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Samsung tablet közvetlen utódja lehet.

A gyártó termékportfóliójában szerepel ugyan egy Galaxy Tab 7 Plus nevű eszköz, mely tavaly ősz óta kapható, ez ugyanakkor bizonyos piacokon nem került forgalomba - az új Galaxy Tab 2-es modell azonban várhatóan mindenütt kapható lesz, ahol az első kiadás megjelent. A technikai specifikációkat illetően alig van előrelépés az elődmodellhez képest, a Galaxy Tab Plus ráadásul gyorsabb is a Galaxy Tab 2-nél, itt tehát némi homok kerül a gépezetbe - könnyen elképzelhető, hogy ezt éppen a Samsungot minden oldalról támadó Apple dobta a fogaskerekek közé.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Galaxy Tab 2 éppúgy 1 GHz-es processzorral rendelkezik majd, mind elődje, igaz, ez már kétmagos egység (a Galaxy Tab Plusba kétmagos 1,2 GHz-es CPU került), a rendszermemória pedig a duplájára, 1 GB-ra nőtt időközben. A Galaxy Tab 2-ből lesz 8, 16 és 32 GB flash háttértárral szerelt változat egyaránt, a kapacitást itt is szokás szerint microSD-kártyákkal lehet bővíteni.

Az új modell gyárilag az Android operációs rendszer 4.0-s (Ice Cream Sanwitch) verziójával érkezik, ez a változat az első generációs Galaxy Tabhez várhatóan már nem lesz elérhető. Az újdonság éppúgy képes lesz WLAN- és 3G-s hálózatokhoz csatlakozni, mint elődje, a Galaxy Tab 2-t ugyanakkor már 21 Mbps elméleti letöltési sebességet támogató HSPA+ modemmel szerelik. A két típus kijelzője felbontását tekintve teljesen azonos, 1024x600 pixel, az új modellbe azonban már PLS LCD kerül.

Az új generációs Galaxy Tab márciusban kerül forgalomba világszerte, a fogyasztói árat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 01:06

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!