Szerző: Koi Tamás

2012. január 13. 12:51

LG: egyedül nem megy?

A korábbi hónapok változásai, illetve az alapvetően jó termékek ellenére képtelen felvenni a versenyt a koreai LG Electronics az okostelefon-piac nagyágyúival. Korábban, pletykaszinten felmerült az is, hogy az LG kiszáll az üzletágból, a partnerkeresés azonban jóval reálisabb forgatókönyvnek tűnik.

Az alapvetően jó fogadtatásban részesülő, műszaki paramétereiket tekintve a versenytárs termékekkel egyező, vagy olykor akár még jobb képességekkel rendelkező készülékei (pl. az első Tegra-alapú mobil, az Optimus 2X) ellenére képtelen fogást találni az okostelefon-piac vezető gyártóin az LG Electronics. A vállalat tavaly több személycserét is végrehajtott a menedzsmentben, illetve számos riválisát megelőzve lépett az amerikai piacra LTE-kompatibilis készülékkel, mindez nem volt elég, elemzők további, radikális változásokat várnak a cégtől.

Korábban pletykaszinten az is felmerült, hogy az LG kiszáll a mobilbizniszből, és a divíziót, vagy annak egy részét értékesíti, ezt azonban a cég felsővezetése most határozottan tagadta, hozzátéve, hogy a vállalat aktívan keresi azokat a partnereket, melyekkel közösen nagyobb sikereket tudna elérni az iparágban. A gyártó egyik kimondatlanul legnagyobb riválisa a szintén koreai Samsung Electornics, mely jóval szélesebb termékportfóliójával a piac élére katapultálta magát. Az LG eddig nem tudott egy, a Galaxyhoz hasonlóan jól felépített, közép- és felsőkategóriás okostelefonokból, valamint tabletekből álló márkát létrehozni, eladásai tavaly a piac bővülése ellenére csökkentek.

Nem lehet őszinte a lányok mosolya

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Dzsong-szök Park, az LG mobilos divíziójának vezére a Reutersnek nyilatkozva elmondta, a cég bizonyos iparági szereplőkkel "nagyon aktív" tárgyalásokat folytat a mobil üzletág forgalmának fellendítése, valamint a termékkínálat megerősítése érdekében. Park hozzátette, a cég továbbra is rendkívül elkötelezett az okostelefon-piaci jelenlét iránt, ezzel egyszersmind eloszlatva azokat a pletykákat, melyek a részleg lehetséges értékesítéséről szóltak.

A cégvezető újságírók előtt elmondta, az okostelefon-részleg számára idén jöhet el a fordulat éve, a korábbi, veszteséges időszak után a divízió újra nyereségessé válhat, akár már a 2011-es utolsó negyedévben is. Mindez elsősorban az LTE-kompatibilis Optimus LTE jó eladási mutatóinak köszönhető, melyből a Verizon ügyfelei a karácsonyi időszak végéig több mint félmilliót vásároltak, az eladási darabszám pedig elérheti az egymilliót január végére.

Az LG a február végén kezdődő barcelonai Mobile World Congress rendezvényen mutatja be Optimus okostelefon-családjának legújabb tagjait, melyek közt várhatóan egy olyan készülék is lesz, mely 5 hüvelykes kijelzőjével egyfajta átmenetet képez az okostelefonok és a tabletek közt - a Samsung Note-hoz hasonlóan.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról