Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 13. 09:25

A Docler lett a NetLock többségi tulajdonosa

Tovább bővítette tevékenységi körét a Docler Holding, a vállalat megvásárolta a NetLock hitelesítésszolgáltató többségi tulajdonrészét - a felek az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A megállapodás értelmében a Docler Investments Kft. 51,05 százalékos tulajdonrészt szerzett a NetLock Kft.-ben, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet két év alatt hívhat le. A NetLock a tranzakció után is megőrzi önállóságát és jelenlegi menedzsmentjével működik tovább, de stratégiai együttműködést alakít ki a Docler cégcsoport néhány tagjával.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

"Számunkra a NetLock azért izgalmas befektetés, mivel egyszerre jelent vonzó pénzügyi perspektívát, valamint dinamikus növekedést ígér egy folyamatosan bővülő réspiacon" – mondta el a megállapodás kapcsán Dr. Makra Zsolt, a Docler Investments Kft. ügyvezetője. aki szerint a megállapodás olyan szinergikus együttműködési lehetőségeket kínál a cégcsoport más tagjaival, amelytől a teljes cégcsoport versenyképességének további erősödését várják. A NetLock a Docler domainregisztrációs szolgáltatója, a Dotroll, valamint az online fizetési szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó Escalion Hungary tevékenységét tudja leginkább támogatni.

A NetLock Kft. Magyarország első minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatója. 1996-ban kezdte meg az elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítványok kibocsátását, majd részt vett az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. számú törvény előkészítő munkálataiban. Rózsahegyi Zsolt ügyvezető szerint az együttműködés új lehetőségeket teremt, és új piacokat nyit meg a NetLock számára hazai és nemzetközi szinten is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról