Szerző: Gálffy Csaba

2012. január 10. 16:45

Bekerült a Plus a Google keresőjébe is

A bejelentkezett felhasználók keresési találati között hamarosan a Google Plusban található tartalmak is megjelennek.

Sok szolgáltatása közül immár a keresőbe is integrálja a Google+ tartalmait a Google - a keresőkifejezésre hamarosan felbukkannak a velünk megosztott közösségi tartalmak is a találatok között, jelentette be a vállalat.. Az ilyen személyes tartalmakat megfelelő piktogram jelzi a találatok elején, így láthatjuk, hogy azok csak nekünk jelennek meg. A személyre szabott keresési találatok könnyedén, egyetlen gombnyomással kikapcsolhatóak, így amennyiben valamiért a hagyományos találati listát nézegetnénk, arra könnyedén visszaválthatunk a jobb felső részen található gombbal.

Csak most, csak nekem

A Google bejelentése szerint a találatok között megjelennek majd a "személyes találatok", amelyek velünk megosztott tartalmak a Google+ szolgáltatásából, posztok, státuszüzenetek vagy fotók formájában. A kereső folyamatosan az adott feltételekhez tartozó találatokat próbálja listázni - a Google szerint a barátaink tartalmai sokszor relevánsabbak, mint a weben amúgy megtalálható, személytelen információk.

Ezen felül a kereső automatikus szövegkiegészítés formájában és a találatok között is megjeleníti a Google+ profilokat, amelyeket már követünk, vagy az algoritmus szerint követnünk lenne érdemes. A kereső része lesz egy implicit profilkeresés is, amellyel a felhasználói profilok és oldalak (Pages) közül automatikusan listázza a keresőkifejezéshez leginkább kapcsolódóakat.. A találati oldalról pedig gyorsan körökbe is tehetjük őket.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Google bejelentése szerint külön hangsúlyt fektettek a biztonságra - a keresőoldalon keresztül ugyanis gyakorlatilag a teljes Google+ oldal tartalma lekérdezhető. Ennek megfelelően a kereső találati oldalát ugyanolyan védelem illeti, mint a közösségi szolgáltatást, így ugyanúgy automatikusan be van kapcsolva a titkosítás a belépett felhasználók számára. A magánélet védelmét szolgálja az is, hogy a Google expliciten megkülönbözteti a közösségi hálónkból származó tartalmakat az általános keresési találatoktól.

Messze nem elég

A Google+ fokozatosan maga alá gyűri a Google eddig külön szigetekből álló szolgáltatásportfólióját, korábban a Reader megosztásai és a Gmail névjegyzéke került Google+-os fennhatóság alá. Az egységes vizuális megjelenés után így mélyrehatóbb integráció is születik a különböző alkalmazások között. A Google+ integrációja sajnos nem emel érdemben a Google keresőjének relevanciáján, köszönhetően elsősorban annak, hogy a felhasználó számára valóban értékes forgalmat generáló Facebook- és Twitter-megosztások ugyanis továbbra is láthatatlanok maradnak a keresőrobot számára, így a találatok "szocializálása" a Google+-integráción túl esélytelen.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról