Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 6. 13:07

Olcsó androidos tablet jön az Acertől

Január közepén érkezik a piacra az Iconia Tab A200, az Acer olcsó androidos tabletje. A készülék a tavaly ilyentájt a CES-en bemutatott 10 hüvelykes modellek műszaki színvonalát hozza, jóval olcsóbban.

Technológiai specifikációi helyett inkább az árával tűnik ki a mezőnyből az Acer Iconia Tab A200, a tajvani vállalat új tabletje. A vállalat 2011-ben több Iconia modellt is piacra dobott, azonban azokat teljes érdektelenség övezte, az új verzió az árával próbál hódítani - a PC-piacot egyszer már leigázta ezzel az Acer, kérdés a tabletek terén sikerül-e neki.

A tabletpiac mára gyakorlatilag kettészakadt: ha az ilyen készülékekre PC-helyettesítőként tekintünk az iPad 2-t azonos áron még csak megszorítani sem tudták az androidos versenytársak. A Samsung, a Motorola, a a HP, a Toshiba, a Lenovo és az Acer is megpróbálta 500 dolláros 10 hüvelykes tabletjét az iPad 2 ellen harcba küldeni, mindennyian totális kudarcot vallottak. Ha valaki ennél kevesebb pénzt szán a vásárlásra, vagy kimondottan médiafogyasztásra kell neki a tablet, akkor az Amazon Kindle Fire 200 dolláros árával semmi sem versenyezhet.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az Iconia A200 egy 10,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles kijelzőt kapott, amely alatt 1 gigabájt memóriával gazdálkodó NVIDIA Tegra 2 szív dobog. A készüléken egy USB 2.0 port, egy microUSB-csatlakozó és egy microSD-kártyahely is található, az előlapon pedig egy 2 megapixeles kamerát helyeztek el a tervezők, elsősorban videohívások lebonyolítására. Integrált 3G-modemmel rendelkező változatról egyelőre nincs hír, a vállalat egyelőre csak a Wi-Fi és Bluetooth-vezérlővel szerelt modelleket mutatta be.

E két kategória közép próbál meg éket verni az Acer, az A200 gyakorlatilag a tavalyi 10 hüvelykes androidos csúcsmodellek képességeit adja jóval olcsóbban. A 8 gigabájt flash háttértátat tartalmazó változat 329 dollárért, a 16 gigabájtos pedig 349 dollárért lesz kapható az Egyesült Államokban, ez mai árfolyamon 100 ezer forint feletti magyarországi bolti árat jelent. Mivel a költségeket le kellett szorítani az A200-ból nem csak a 3G-modem hiányzik, a gép műanyag hátlapja egyáltalán nem sugall exkluzivitást, de a tömeg sem olyan alacsony mint a versenytársaké, bár a 680 gramm egyáltalán nem számít soknak - a készülék csak 80 grammal nehezebb a kategória etalonjaként számon tartott iPad 2-nél.

Az üzletekbe még Android 3.2 Honeycombbal kerül az A200, amelyen az Acer által fejlesztett widgetek is helyet kaptak, de a gyártó ígérete szerint még februárban megjelenik rá az Android 4.0, vagyis Ice Cream Sandwich frissítés. Az Iconia Tab A200 akumulátorról 8 órán át képes működni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról