:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 5. 15:07

Tőzsdére megy és mobilszolgáltatást indít a BTel

A Tesco mellett 2012-ben egy másik virtuális mobilszolgáltató is megjelenik a magyar piacon, mégpedig a BTel - derül ki a vállalat mai sajtóközleményéből. A szolgáltató februárban tőzsdére is megy.

A BTel a január 3-án kiadott cégbírósági határozat értelmében(2011. november 21-i visszaható hatállyal) nyílt részvénytársasággá alakult, a papírjait várhatóan februárban kezdik el a tőzsdén forgalmazni. A cég a részvények piacra dobása mellett 2012-ben is kibocsát kötvényeket, olvasható a közleményben.

A szolgáltató mai közleménye szerint "a BTel hamarosan megjelenik a tőzsdén, folytatja sikeres kötvényprogramját, valamint részese lesz a hazai virtuális mobilszolgáltatói piac elindulásának, mellyel teljessé teszi távközlési szolgáltatási portfólióját." A kecskeméti céget szakmai berkekben a frekvenciatender biztos indulójaként könyvelték el, azonban a társaság végül nem állt rajthoz, inkább a virtuális mobilszolgáltatói modellben (MVNO) látja a siker kulcsát.

Hogy melyik inkumbens szolgáltató lesz a BTel partnere ebben, egyelőre nem tudni - elképzelhető, hogy a Tescóval is kapcsolatban álló Vodafone infrastruktúráját használja majd. A vállalat 2010 óta a Vodafone mobilnet-szolgáltatásának viszonteladója - a piros emblémás szolgáltató a HWSW megkeresésre nem kommentálta, hogy MVNO modellről tárgyalna a BTellel.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A mindössze néhány tízezer lakossági előfizetővel rendelkező, elsősorban az üzleti szegmensre koncentráló BTel egy 2011 végi hajrával az ügyfelei számát is jelentősen bővítette. A társaság közleménye szerint  mintegy tizenöt önkormányzat és összes intézménye lett a BTel előfizetője, ezzel az ügyfélszám 2010 végéhez képest mintegy duplájára nőtt - pontos számokat a szolgáltató nem közölt. A társaság virtuális mobilszolgáltatói megjelenése is azt a célt szolgálja, hogy meglevő ügyfélkörének minél több szolgáltatást tudjon értékesíteni.

A szolgáltató folytatja hálózatbővítési terveinek megvalósítását is: a tatabányai intézményi ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó fejlesztés révén december végére elkészült az országos gerinchálózat észak-magyarországi optikai szakasza. Ezt folyamatosan további szakaszok kiépítése követi  mindaddig, amíg a teljes országot lefedő gerinchálózat elkészül, amelyre várhatóan 2015-ben kerül sor.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.