Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Tőzsdére megy és mobilszolgáltatást indít a BTel

Bodnár Ádám, 2012. január 05. 15:07
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Tesco mellett 2012-ben egy másik virtuális mobilszolgáltató is megjelenik a magyar piacon, mégpedig a BTel - derül ki a vállalat mai sajtóközleményéből. A szolgáltató februárban tőzsdére is megy.

A BTel a január 3-án kiadott cégbírósági határozat értelmében(2011. november 21-i visszaható hatállyal) nyílt részvénytársasággá alakult, a papírjait várhatóan februárban kezdik el a tőzsdén forgalmazni. A cég a részvények piacra dobása mellett 2012-ben is kibocsát kötvényeket, olvasható a közleményben.

A szolgáltató mai közleménye szerint "a BTel hamarosan megjelenik a tőzsdén, folytatja sikeres kötvényprogramját, valamint részese lesz a hazai virtuális mobilszolgáltatói piac elindulásának, mellyel teljessé teszi távközlési szolgáltatási portfólióját." A kecskeméti céget szakmai berkekben a frekvenciatender biztos indulójaként könyvelték el, azonban a társaság végül nem állt rajthoz, inkább a virtuális mobilszolgáltatói modellben (MVNO) látja a siker kulcsát.

Hogy melyik inkumbens szolgáltató lesz a BTel partnere ebben, egyelőre nem tudni - elképzelhető, hogy a Tescóval is kapcsolatban álló Vodafone infrastruktúráját használja majd. A vállalat 2010 óta a Vodafone mobilnet-szolgáltatásának viszonteladója - a piros emblémás szolgáltató a HWSW megkeresésre nem kommentálta, hogy MVNO modellről tárgyalna a BTellel.

A mindössze néhány tízezer lakossági előfizetővel rendelkező, elsősorban az üzleti szegmensre koncentráló BTel egy 2011 végi hajrával az ügyfelei számát is jelentősen bővítette. A társaság közleménye szerint  mintegy tizenöt önkormányzat és összes intézménye lett a BTel előfizetője, ezzel az ügyfélszám 2010 végéhez képest mintegy duplájára nőtt - pontos számokat a szolgáltató nem közölt. A társaság virtuális mobilszolgáltatói megjelenése is azt a célt szolgálja, hogy meglevő ügyfélkörének minél több szolgáltatást tudjon értékesíteni.

A szolgáltató folytatja hálózatbővítési terveinek megvalósítását is: a tatabányai intézményi ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó fejlesztés révén december végére elkészült az országos gerinchálózat észak-magyarországi optikai szakasza. Ezt folyamatosan további szakaszok kiépítése követi  mindaddig, amíg a teljes országot lefedő gerinchálózat elkészül, amelyre várhatóan 2015-ben kerül sor.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.