Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A hipermarketekben is nyomul az Apple

Koi Tamás, 2011. december 22. 15:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb kereskedelmi partnerrel állapodott meg az Apple Magyarországon: a cég egyes termékeit az Auchan hipermarket-láncban is forgalmazni kezdik.

Újabb kereskedelmi partnernél kezdődik meg az Apple termékek árusítása Magyarországon: a francia tulajdonú Auchan hipermarketlánc bejelentette, hogy a cupertinói cég egyes termékei a magyarországi üzleteiben is beszerezhetők. A cégcsoport először az anyaországban, illetve Portugáliában kezdte forgalmazni az Apple termékeket, illetve azok egy körét, így elsősorban iPad tableteket és iPod médialejátszókat.

A cég magyarországi leányvállalata által kiadott sajtóközlemény szerint egyelőre iPadekből van választék az Auchan áruházakban, később pedig az iPodok is megjelennek a kínálatban. Az üzletekben kiegészítőket is forgalmaznak, így elsősorban az iPadekhez passzoló, különböző színekben megvásárolható Smart Cover takarófedéllel találkozhatnak az áruházlánc vásárlói.

Bár az Auchan azt állítja, hogy a magyarországi hipermarket-láncok közül elsőként forgalmaz Apple termékeket, a cég első számú nemzetközi és hazai piaci riválisa, a Tesco több mint egy éve tart iPadeket és iPodokat, azokat ugyanakkor tudomásunk szerint nem az Apple Magyarországon, hanem az anyavállalaton keresztül szerzi be. A brit tulajdonú áruházlánc tavaly, a Dunakeszin található hipermarket felújítása után, 2010 őszén kezdte el az Apple-termékek forgalmazását, azóta minden olyan boltban megjelentek a kütyük, melyeket az új arculatnak megfelelően alakított át a cég. A Tescónak egyébként idén ősz óta magyar nyelvű mobilos alkalmazása is van iOS platformra.

A iPadek ára amúgy nem tér el jelentősen a forgalmazási helytől függően, így az Auchan és a Tesco mellett az Extreme Digital internetes áruházban, valamint a Media Markt és a Saturn áruházakban is gyakorlatilag ugyanannyiba kerülnek a termékek - csakúgy, mint az Apple hivatalos webáruházában, illetve a prémium viszonteladóknál. Az iPad 2 16 GB-os, csak WLAN-kapcsolattal rendelkező variánsa így 139 990 forintba kerül, a 3G-s modemmel is rendelkező példányért pedig 174 990 forintot kell a kasszánál hagyniuk az Auchanban vásárlóknak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.