Szerző: Koi Tamás

2011. december 5. 12:21

Saját márkás tablet a Vodafone-nál

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy árulja első, saját márkás tabletjét, a Vodafone Smart Tab 7-et, melyet idén szeptemberben Berlinben leplezett le a cégcsoport.

Elérhető árú, ugyanakkor kevés kompromisszummal járó tablettel bővült ma a Vodafone Magyarország árlistája: a cég itthon is piacra dobta a Vodafone Smart Tab 7 típusú androidos eszközt, melyet idén szeptemberben mutattak be először a nagyközönségnek a berlini IFA kiállításon. Az újdonságot a ZTE gyártja a Vodafone számára, külön érdekesség, hogy a szolgáltató kínálatában szerepelt a kínai cég saját márkás tabletje is, a jóval szerényebb képességű, ugyanakkor nem sokkal olcsóbb V9 is.

A Vodafone Smart Tab 7 voltaképpen a Samsung Galaxy Tab 7 Plus erős kihívójának tekinthető, legalábbis ami az eszköz műszaki paramétereit illeti. A tablet 7 hüvelykes LCD-kijelzőjének felbontása 1280x800 pixel, ami túl is teljesíti a konkurenciát, a mögöttes számítási kapacitás azonban megegyezik: a Vodafone saját tabletje szintúgy 1,2 GHz-es kétmagos processzorral van ellátva, mint a Galaxy Tab 7 Plus.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

A szolgáltató első saját márkás tabletje 16 gigabájtnyi háttértárat kínál az állományok számára, ezt 32 gigabájtig lehet bővíteni memóriakártyával. A tablet egy előlapi és egy hátlapi kamerát is kapott, előbbi 2, utóbbi 5 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, és HD-videók is rögzíthetők vele. Az elkészült videók a tablet HDMI-kimenetén keresztül tévékészülékeken is lejátszhatók. A tablet rádiós egysége a WLAN-kapcsolaton túl 14,4 Mbps elméleti maximális sávszélességű HSUPA-modemmel is rendelkezik.

Az Android operációs rendszer 3.2-es verzióját futtató eszköz 6900 forintért elvihető a Vodafone-tól, ha az ügyfél két év hűséget vállal a Tablet Mobilnet 14 tarifacsomagra, melynek havi díja 7900 forint. A díjcsomagban foglalt adatmennyiség 4 gigabájt, melyet az operátor időszaki akciójában január végéig megdupláz. A Vodafone Smart Tabnek Berlinben bemutatták egy nagyobb változatát is, a 10 hüvelykes kijelzővel ellátott típus magyarországi érkezéséről azonban egyelőre nincs információ.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról