Szerző: Koi Tamás

2011. december 5. 12:21

Saját márkás tablet a Vodafone-nál

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy árulja első, saját márkás tabletjét, a Vodafone Smart Tab 7-et, melyet idén szeptemberben Berlinben leplezett le a cégcsoport.

Elérhető árú, ugyanakkor kevés kompromisszummal járó tablettel bővült ma a Vodafone Magyarország árlistája: a cég itthon is piacra dobta a Vodafone Smart Tab 7 típusú androidos eszközt, melyet idén szeptemberben mutattak be először a nagyközönségnek a berlini IFA kiállításon. Az újdonságot a ZTE gyártja a Vodafone számára, külön érdekesség, hogy a szolgáltató kínálatában szerepelt a kínai cég saját márkás tabletje is, a jóval szerényebb képességű, ugyanakkor nem sokkal olcsóbb V9 is.

A Vodafone Smart Tab 7 voltaképpen a Samsung Galaxy Tab 7 Plus erős kihívójának tekinthető, legalábbis ami az eszköz műszaki paramétereit illeti. A tablet 7 hüvelykes LCD-kijelzőjének felbontása 1280x800 pixel, ami túl is teljesíti a konkurenciát, a mögöttes számítási kapacitás azonban megegyezik: a Vodafone saját tabletje szintúgy 1,2 GHz-es kétmagos processzorral van ellátva, mint a Galaxy Tab 7 Plus.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltató első saját márkás tabletje 16 gigabájtnyi háttértárat kínál az állományok számára, ezt 32 gigabájtig lehet bővíteni memóriakártyával. A tablet egy előlapi és egy hátlapi kamerát is kapott, előbbi 2, utóbbi 5 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, és HD-videók is rögzíthetők vele. Az elkészült videók a tablet HDMI-kimenetén keresztül tévékészülékeken is lejátszhatók. A tablet rádiós egysége a WLAN-kapcsolaton túl 14,4 Mbps elméleti maximális sávszélességű HSUPA-modemmel is rendelkezik.

Az Android operációs rendszer 3.2-es verzióját futtató eszköz 6900 forintért elvihető a Vodafone-tól, ha az ügyfél két év hűséget vállal a Tablet Mobilnet 14 tarifacsomagra, melynek havi díja 7900 forint. A díjcsomagban foglalt adatmennyiség 4 gigabájt, melyet az operátor időszaki akciójában január végéig megdupláz. A Vodafone Smart Tabnek Berlinben bemutatták egy nagyobb változatát is, a 10 hüvelykes kijelzővel ellátott típus magyarországi érkezéséről azonban egyelőre nincs információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról