Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Félmilliárdos bukás a PlayBook a RIM-nek

Gálffy Csaba, 2011. december 02. 15:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Befektetésként tekint a drámai árcsökkentéssel felturbózott eladásokra a Research In Motion - a gyártó szerint ezzel is nő a PlayBook OS telepített bázisa. A raktárkészletek leírt értéke így is igen jelentős, szinte félmilliárd dollárt tesz ki.

hirdetés

Mintegy 485 millió dollárral csökkentette adózás előtti eredmény-előrejelzését a Research In Motion, köszönhetően a PlayBook tablet iránti, a vártnál is jóval alacsonyabb keresletnek. A vállalat csak erősen nyomott áron képes túladni a készülékeken - így a raktáron lévő készletek értéke is alacsonyabb.

A korábbi bejelentéseknek megfelelően a RIM továbbra is nagy raktárkészletekkel rendelkezik a PlayBookból, ezen kedvezményekkel és árcsökkentésekkel kívánnak túladni. A vállalat szerint az eredeti áron tapasztalható alacsony keresletért a korábban előre nem látható piaci dinamika, illetve a Playbook OS 2.0 nem várt késését tették felelőssé. A most kiadott jelentés szerint az előző promóciós kampányok jelentős sikerrel zárultak, a kereslet jól reagált az árcsökkentésekre, így a továbbiakban is ezen az úton kívánnak túladni a raktárkészleten.

A RIM próbálja pozitívan felfogni a kialakult helyzetet és a befektetők felé szeretné befektetésként láttatni a leárazásokat. A raktárkészlet kiszórásával ugyanis végső soron ki fog alakulni egy PlayBook installált bázis, amelyre a jövőben építeni lehet. A PlayBook-ra írt alkalmazások már jó eséllyel azonnal, vagy minimális módosítás révén futni fognak a jövőre érkező BBX operációs rendszerrel is, így a tablet jó terepet ad az új rendszer terjesztésére a megváltó telefonok piacra lépéséig. A vállalat bejelentése szerint 2012 februárjában a tablet jelentős szoftverfrissítést kap - ami várhatóan jelentősen növeli a PlayBook használhatóságát.

A harmadik negyedév során mintegy 150 ezer PlayBookot szállított le a RIM a viszonteladók felé, a partnereknél található raktárkészleteknek köszönhetően azonban ennél jóval több került a felhasználók kezébe. Az irány tehát jó, az eladások óvatosan lassan felpörögnek, a raktárkészletek pedig mind a RIM-nél, mind a partnereknél apadóban vannak. A promóciókat azonban finanszírozni kell - ennek tudható be a most bejelentett félmilliárdos leírás. A RIM ettől függetlenül továbbra is eltökélt, a kiadott nyilatkozat szerint kitartanak a tablet-piaci részvétel mellett, a PlayBookban és utódjaiban pedig hatalmas lehetőséget látnak - a piac ugyanis még mindig jelentős növekedési lehetőségeket tartogat, a kilépéssel és feladással pedig erről lemondana a vállalat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.