Szerző: Barna József

2000. augusztus 30. 11:10

Az Intel hitele tovább romlik

Amint arról már beszámoltunk, az Intel visszarendelte legújabb 1,13 GHz-es Pentium III processzorait . S noha e lépés valószínűleg nem lesz komolyabb negatív hatással a cég pénzügyi eredményeire, egyes elemzők szerint jelentősen ronthatja a CPU óriás eddig sem makulátlan hitelét. Ashok Kumar, a U.S. Bancorp Piper Jaffray elemzője szerint az, hogy a cég olyan termékeket jelent be, melyeket nem képes leszállítani, és amelyek ráadásul még nem is működnek megfelelően, igen rossz benyomást tesz a vásárlókra. Kumar továbbá hozzátette, hogy lényegében [az Intel] egy elavult architektúrát erőltet annak érdekében, hogy lépést tartson az AMD-vel és hogy a leggyorsabb processzor címével büszkélkedhessen. Az Intelnek már régen be kellett volna vezetnie a P4-et.

Amint arról már beszámoltunk, az Intel visszarendelte legújabb 1,13 GHz-es Pentium III processzorait. S noha e lépés valószínűleg nem lesz komolyabb negatív hatással a cég pénzügyi eredményeire, egyes elemzők szerint jelentősen ronthatja a CPU óriás eddig sem makulátlan hitelét. Ashok Kumar, a U.S. Bancorp Piper Jaffray elemzője szerint az, hogy a cég "olyan termékeket jelent be, melyeket nem képes leszállítani, és amelyek ráadásul még nem is működnek megfelelően", igen rossz benyomást tesz a vásárlókra. Kumar továbbá hozzátette, hogy "lényegében [az Intel] egy elavult architektúrát erőltet annak érdekében, hogy lépést tartson az AMD-vel és hogy a leggyorsabb processzor címével büszkélkedhessen. Az Intelnek már régen be kellett volna vezetnie a P4-et."

Kumar szerint a cég akkor követett el végzetes hibát, amikor a 0,18 mikronos gyártásra való átálláskor nem vállalta fel a réz alapú technológia bevezetését.

Craig Barret, az Intel elnök-vezérigazgatója természetesen tagadta, hogy az új processzor bevezetésével a versenytársak elé kívántak volna kerülni. Miért is tették volna? - tette hozzá -, hiszen a P4 október-november tájékán már megjelenik.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról