Szerző: Koi Tamás

2011. december 1. 09:53

Készül a PlayStation Vita érkezésére a Sony

Rövidesen elrajtol Japánban a Sony következő generációs kézi konzoljátéka, a PlayStation Vita, mely szoros integrációban működik majd együtt a PlayStation 3 konzolokkal. Az ezt támogató rendszerfrissítést tegnap tette közzé a gyártó.

Rövidesen piacra kerül a gyártó anyaországában, Japánban a Sony PlayStation Vita kézi konzol, mely tulajdonképpen a PlayStation Portable-k második generációjának tekinthető. A cég a korábbi tervek alapján szorosabbra fűzi az integrációt a PlayStation 3 konzolgép és a PS Vita közt, ennek érdekében a héten meg is érkezett az asztali konzolgép 4.0-s rendszerfrissítése, mely elsősorban a két eszköz együttműködésére fókuszál.

Az új PlayStation 3 rendszerszoftver telepítése után a konzolgép lényegében egy tartalommenedzsment-központtá változik, így a PS Vita és a PS3 összekapcsolása után lehetővé válik a két eszköz közti teljes szinkronizáció, beleértve a médiafájlokat, játékokat és egyéb állományokat. A PlayStation 3 emellett mostantól a PS Vita rendszerszoftverének letöltésére és távoli telepítésére is használható, illetve rendszermentést is lehet készíteni az új szoftver segítségével.

A Sony Computer Entertainment Japan szeptember közepén véglegesítette a PS Vita japán megjelenési dátumát, december 17-én kerül boltokba a PlayStation Vita a korábban bejelentett árszabás szerint: a kütyünek két változata lesz, a 3G-vevővel szerelt modell 29980 jenbe fog kerülni, míg a kizárólag Wi-Fi-adapterrel rendelkező típus 24980 jenért kapható majd. A Sony a szigetországban piacelső NTT Docomo mobilszolgáltatóval állapodott meg a 3G-s adathálózat használatáról, a Vita tulajdonosai 980 jenért 20 órás, 4980 jenért pedig 100 órás feltöltőkártyát vásárolhatnak.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A gyártó egy hónappal később, a San Franciscó-i Web 2.0 Summit rendezvényen jelentette be, hogy a PlayStation Vita február 22-én jelenik meg Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában, az ausztráliai premierre pedig egy nappal később, február 23-án kerül sor. A Vitát a világ minden pontján két kivitelben árusítják, az olcsóbb, kizárólag Wi-Fi-adapterrel szerelt típusért 249, a 3G-vevős konzolért 299 eurót fognak kérni az az öreg kontinens üzleteiben.

Úgy tudjuk, hogy a magyarországi premierre sem kell tovább várni február 22-nél, a cég hazai képviselete pedig rövidesen bejelenti a termék várható fogyasztói árát, valamint hogy mely üzletekben lesz elérhető a kézi konzolok legújabb generációja.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról