:

Szerző: Koi Tamás

2011. december 1. 09:53

Készül a PlayStation Vita érkezésére a Sony

Rövidesen elrajtol Japánban a Sony következő generációs kézi konzoljátéka, a PlayStation Vita, mely szoros integrációban működik majd együtt a PlayStation 3 konzolokkal. Az ezt támogató rendszerfrissítést tegnap tette közzé a gyártó.

Rövidesen piacra kerül a gyártó anyaországában, Japánban a Sony PlayStation Vita kézi konzol, mely tulajdonképpen a PlayStation Portable-k második generációjának tekinthető. A cég a korábbi tervek alapján szorosabbra fűzi az integrációt a PlayStation 3 konzolgép és a PS Vita közt, ennek érdekében a héten meg is érkezett az asztali konzolgép 4.0-s rendszerfrissítése, mely elsősorban a két eszköz együttműködésére fókuszál.

Az új PlayStation 3 rendszerszoftver telepítése után a konzolgép lényegében egy tartalommenedzsment-központtá változik, így a PS Vita és a PS3 összekapcsolása után lehetővé válik a két eszköz közti teljes szinkronizáció, beleértve a médiafájlokat, játékokat és egyéb állományokat. A PlayStation 3 emellett mostantól a PS Vita rendszerszoftverének letöltésére és távoli telepítésére is használható, illetve rendszermentést is lehet készíteni az új szoftver segítségével.

A Sony Computer Entertainment Japan szeptember közepén véglegesítette a PS Vita japán megjelenési dátumát, december 17-én kerül boltokba a PlayStation Vita a korábban bejelentett árszabás szerint: a kütyünek két változata lesz, a 3G-vevővel szerelt modell 29980 jenbe fog kerülni, míg a kizárólag Wi-Fi-adapterrel rendelkező típus 24980 jenért kapható majd. A Sony a szigetországban piacelső NTT Docomo mobilszolgáltatóval állapodott meg a 3G-s adathálózat használatáról, a Vita tulajdonosai 980 jenért 20 órás, 4980 jenért pedig 100 órás feltöltőkártyát vásárolhatnak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyártó egy hónappal később, a San Franciscó-i Web 2.0 Summit rendezvényen jelentette be, hogy a PlayStation Vita február 22-én jelenik meg Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában, az ausztráliai premierre pedig egy nappal később, február 23-án kerül sor. A Vitát a világ minden pontján két kivitelben árusítják, az olcsóbb, kizárólag Wi-Fi-adapterrel szerelt típusért 249, a 3G-vevős konzolért 299 eurót fognak kérni az az öreg kontinens üzleteiben.

Úgy tudjuk, hogy a magyarországi premierre sem kell tovább várni február 22-nél, a cég hazai képviselete pedig rövidesen bejelenti a termék várható fogyasztói árát, valamint hogy mely üzletekben lesz elérhető a kézi konzolok legújabb generációja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.