Szerző: HWSW

2011. november 18. 11:14

Jövő héten kézbe vehetőek a Nokia windowsos mobiljai

Hazánkban első alkalommal a HWSW mobilalkalmazás-fejlesztői konferenciájának keretein belül mutatkozik be a szélesebb fejlesztői közösség előtt Microsoft és a Nokia együttműködésének első két gyümölcse, a Nokia Lumia 800 és Lumia 710.

A jövő hét szerdai App!2011 konferencia résztvevői elsők között tapogathatják meg és próbálhatják ki a Nokia és a Microsoft együttműködésének eredményeként létrejött új Windows Phone 7-es készülékeket. A Lumia 800, a Nokia új windowsos nagyágyúja éppúgy az ipari formatervezés csúcsa, mint az N9, de itt már a Microsoft mobil operációs rendszere, abból is a frissített, "Mango" verzió adja a szoftveres hátteret.

Ha valaki nem érné be az App!2011 konferencia szüneteiben való rövid ismerkedéssel, érdemes ellátogatnia a Nokia és a Microsoft november 25-i, ingyenesen látogatható közös fejlesztői eseményére a VAM Design centerbe. A Nokia-Microsoft rendezvény a három naposra tervezett Mobil Weekend nyitóeseménye lesz, ahol a délelőtt folyamán a BME MSDN Kompetencia Központ (MSDN KK) munkatársai egy mintaalkalmazáson keresztül mutatják be a Windows Phone Mango platformot, míg délután olyan magyar fejlesztők beszélnek a tapasztalataikról, akik igazi sikersztorikkal írták be magukat a Windows Phone platform történetébe.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hagyományteremtő céllal létrehozott közös rendezvényen a hallgatóság képet kaphat arról, hogyan lehet sikeresnek lenni a Marketplace-ben, megismerkedhetnek a Metro dizájn műhelytitkaival, a Carnation által fejlesztett Mood streaming audio klienssel, az Evopro DLNA megoldásával, illetve a SurfCube böngészővel is.

Ahogyan az App!2011 konferencián, úgy a hétvégi Mobile Weekend teljes ideje alatt az érdeklődők a Nokia standjánál kipróbálhatják a finn mobilcég két első Windows Phone-t futtató készülékét és kérdéseiket is feltehetik természetesen. A Mobile Weekend ideje alatt egy mini expo, fejlesztői versenyek, előadások és számítógépes játékbemutatók szórakoztatják majd a vendégeket. A hétvége fizetős részére egyébként jegyeket már a Bónusz Brigád oldalán is lehet vásárolni, a Nokia-Microsoft közös rendezvényre pedig a devportalon lévő hivatalos oldalon lehet regisztrálni, ahol a részletes program is megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról