:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 9. 15:01

e-Science Cafe: bemutatkoznak az elosztott számítási infrastruktúrák

Magyarország vezető informatikai kutatóintézetei közös eseménysorozatot indítanak annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben tudják megismertetni az érdeklődőkkel az elosztott számítási infrastruktúrák technológiai innovációit.

Az e-Science Cafe eseménysorozat első állomását november 14-én tartják az Óbudai Egyetemen, ahová egyetemi és akadémiai kutatók, oktatók, PhD hallgatók, tudományos munkát folytató diákok részvételére számítanak elsősorban, a témák között az elosztott rendszerek, gridek, cloudok, valamint GPGPU clusterek szerepelnek. "Az eseményre [...] nem csak azokat várjuk, akik grid, desktop grid vagy cloud, esetleg GPGPU rendszerek üzemeltetésén gondolkoznak, hanem azokat is, akik alternatív IT-platformok költséghatékony kutatási és üzleti alkalmazására keresnek kivitelezhető alternatívákat.” – nyilatkozta Kacsuk Péter, a kutatócsoport vezetője.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eseményre meghívott előadók között számos nagy nevű intézet található mint például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete  és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet. A kutatások tudományos eredményeinek és a technológiai innovációinak áttekintése mellett a rendezvény a felhasználási területek sokszínű és költséghatékony lehetőségeire is felhívja az érdeklődők figyelmét.

Az eseményen a részvétel az előzetes regisztrációt követően ingyenes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.