Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

e-Science Cafe: bemutatkoznak az elosztott számítási infrastruktúrák

Bodnár Ádám, 2011. november 09. 15:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Magyarország vezető informatikai kutatóintézetei közös eseménysorozatot indítanak annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben tudják megismertetni az érdeklődőkkel az elosztott számítási infrastruktúrák technológiai innovációit.

hirdetés

Az e-Science Cafe eseménysorozat első állomását november 14-én tartják az Óbudai Egyetemen, ahová egyetemi és akadémiai kutatók, oktatók, PhD hallgatók, tudományos munkát folytató diákok részvételére számítanak elsősorban, a témák között az elosztott rendszerek, gridek, cloudok, valamint GPGPU clusterek szerepelnek. "Az eseményre [...] nem csak azokat várjuk, akik grid, desktop grid vagy cloud, esetleg GPGPU rendszerek üzemeltetésén gondolkoznak, hanem azokat is, akik alternatív IT-platformok költséghatékony kutatási és üzleti alkalmazására keresnek kivitelezhető alternatívákat.” – nyilatkozta Kacsuk Péter, a kutatócsoport vezetője.

Az eseményre meghívott előadók között számos nagy nevű intézet található mint például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete  és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet. A kutatások tudományos eredményeinek és a technológiai innovációinak áttekintése mellett a rendezvény a felhasználási területek sokszínű és költséghatékony lehetőségeire is felhívja az érdeklődők figyelmét.

Az eseményen a részvétel az előzetes regisztrációt követően ingyenes.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.