Szerző: Koi Tamás

2011. november 8. 14:06

Ipari tablet készül a Panasonicnál

Ipari felhasználásra szánt tabletet jelentett be a Panasonic, a japán cég a Toughbook márkanéven ismert noteszgépek mintájára hozta létre a Toughpadet.

Extrém körülmények közt is használhatók lesznek a Panasonic első, Toughpad néven árult tabletjei, melyeket bevallottan a Toughbook márkanevű, ellenálló, megerősített borítással ellátott noteszgépek mintájára vezet be a japán vállalat. A társaság elsősorban a terepen, extrém körülmények közt dolgozó vállalati felhasználóknak, esetleg katonai célra ajánlja az új tableteket, melyeknek nem kizárólag az ellenállóképességük az egyedi megkülönböztető jegyük.

Az első Toughpad az FZ-A1 típusjelzést viseli, a 10,1 hüvelykes képátlójú, 4:3-as képarányú, 1024x768 pixeles felbontású kijelzővel ellátott tabletbe 1,2 GHz-es kétmagos Marvell processzor kerül, 1 GB RAM és 16 gigabájtnyi flash háttértár társaságában (a kapacitást microSD-kártyákkal lehet bővíteni). A tabletre egy 2 és egy 5 megapixeles képérzékelővel ellátott kamerát szerelnek, az FZ-A1-nek ezen felül lesz USB és HDMI portja egyaránt. A készüléken az Android operációs rendszer 3.2-es verziója fut.

Eddig a Toughpad FZ-A1 specifikáció többé-kevésbé egy teljesen átlagos androidos tabletnek felelnek meg (leszámítva a kijelző képarányát), a burkolat azonban minden ponton erősítést, valamint gumírozott keretet kap, melynek köszönhetően a tablet vastagsága eléri a 17 millimétert, tömege pedig 30 gramm híján az 1 kilogrammot. A készüléket egy 10 órás üzemidőre hitelesített, cserélhető akkumulátorral szállítja a gyártó. A vezeték nélküli kapcsolatok közt WLAN és Bluetooth szerepel alapkiszerelésben, a 3G-s modem opciós tartozék. A tablet alapfelszereltségének a stylus is a részét képezi.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A megerősített váznak köszönhetően a Toughpad ellenáll az ütéseknek és leejtéskor sem törik darabokra (a Panasonic garantálja, hogy 120 centiméteres magasságból leejtve az eszköznek semmi baja nem lehet), emellett extrém hőmérséklettűrése van a tabletnek. Tovább extra a tükröződésmentesített kijelző, mely gyakorlatilag egyedülálló a tabletek mezőnyében.

A Toughpad FZ-A1 a gyártó tervei szerint jövő tavasszal kerülhet forgalomba, meglehetősen borsos, 1200 eurós fogyasztói áron. A Panasonic később egy 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Toguhbookot is piacra dob, valamikor a jövő év második felében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról