Szerző: Gálffy Csaba

2011. október 28. 13:45

Képeffektek és népszerű megosztások a Google+-ban

Bekerült a Google+ szolgáltatásai közé a korábban felvásárolt Picnik online képszerkesztő szolgáltatáskínálata, így a feltöltött fotókat a webes felületen lehet szerkeszteni illetve effektezni. Több más

Gyors ütemben fejleszti közösségi szolgáltatását a Google, ennek megfelelően a tegnap három, eléggé fontos új funkció került be az oldalba, sorban a Twitter "trending topicra" hasonlító "What's Hot?", amely komplex algoritmussal választja ki a pillanatnyilag legérdekesebb híreket és megosztásokat, az újramegosztások követésére használható Ripples-t, illetve a Picnik integrációja lévén létrejött Creative Kit-et. Az előző kettő fokozatosan indul be a felhasználóknál (magyar nyelven még egyik sem érhető el), a fotószerkesztő azonban már mindenki számára használható.

A Twitter trending topics mögött komplex algoritmus található, amely folyamatosan figyeli, hogy egyes témák éppen hány új felhasználó számára válnak érdekessé - ebből készít a rendszer egy toplistát. A Google What's Hot szegmense hasonló funkcionalitást hoz a Google+-ra, folyamatosan figyeli a legérdekesebb és legfontosabb megosztásokat, majd ezeket listázza. A What's Hot a körök alatt közvetlenül elérhető, de felbukkan akkor is, ha "kiolvassuk" az oldalt, vagyis egészen legörgetünk.

Újramegosztások hullámai - Ripples

A Google rendkívül büszke a közösségi szolgáltatáson folyó aktivitásra, amelyet a Tumblr "reblog" funkcionalitására hasonlító eszköz is segít: a felhasználó az érdekesnek talált tartalmat pillanatok alatt továbboszthatja, így az az ő falára is felkerül (természetesen hivatkozással az eredeti megosztóra). A Ripple nevű eszköz ezt a folyamatot képes vizuálisan, folyamatában megjeleníteni. Az eszköz érdekes statisztikákat is közöl a megosztott információegységről, így megnézhetjük, hogy ki számít a résztvevők közül a legerősebb befolyásolónak, átlagban mekkora kommentárt fűztek a tartalomhoz, valamint milyen nyelven használják a Google+-t. A Ripple csak a nemrég létrehozott, nyilvános megosztásokhoz érhető el, a régi posztokhoz nem. További korlátozás, hogy csak a publikus címkével ellátott megosztásokat tudja követni az eszköz, a privát (körök felé megosztott) tartalmat nem.

00:55
 

Google+ Update: Watch How Posts Get Shared with Ripples

Még több videó

Tisztességes képszerkesztő

Integrálta közösségi szolgáltatásaiba a korábban megvásárolt online képszerkesztő alkalmazását, a Picnik-et is a Google, így a feltöltött képek már a Google+ felületén szerkeszthetőek. A szolgáltatáskínálat erősen konzumerorientált, a ma divatos effektezéstől a hagyományosabb színhőmérsékletig és kivágásig. A szolgáltatás a Creative Kit elnevezést kapta, a Picnik márkát így a Google nem vitte át a Google+ felületére.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Android-felhasználók számára ez különösen jól jön, a Google+ alkalmazás automatikus feltöltése és a 4 megapixelnél kisebb fotók korlátlan tárolása azt jelenti, hogy a szolgáltatás teljes értékű fotóarchívumként használható, az egyetlen hiányzó részlet a fotók szerkesztése volt, ezt most a Google sikeresen pótolta. A képszolgáltatások hagyományosan kritikus elemei a közösségi hálózatoknak, újabban azonban megjelent az igény az okostelefonokkal való magasabb fokú integrációra és a szerkesztőfelületre is - ezeket egyelőre csak a Google pipálta ki. A Facebook is tervezi egy hasonló funkció bevezetését egy ideje, a szolgáltatás azonban a piacvezető közösségi oldalnál még nem indult el.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 12:52

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.