:

Szerző: mz

2000. augusztus 29. 16:27

Trójai faló Palm gépekre

Egy játékfejlesztő trójai falovat eresztett útjára - állítólag véletlenül.
A Liberty Emulator Palm OS platformon fut. A Palm még nem tud róla, hogy bármely felhasználójánál kárt okozott volna, pedig hatása eléggé nyilvánvaló: minden adatot töröl a kéziszámítógépről.
A cég együttműködve partnereivel igyekszik megakadályozni a vírus széles körben történő elterjedését, illetve annyit fűzött a történtekhez: minden elektronikus platformot veszélyeztethetnek hackerek. A kéziszámítógépeket egyébként egy reseteléssel és a PC-ről való szinkronizálással lehet "meggyógyítani" - feltéve, hogy rendelkezünk mentéssel az adatokról.
A McAfee.com részéről úgy nyilatkoztak, hogy hamarosan megjelentetik a javítást a problémára. A cég egyébként nemrég jelentetett meg víruskereső programot több kéziszámítógép-platformra - az események hamar igazolták annak létjogosultságát.
A vírus készítője úgy nyilatkozott, hogy egy játékhoz készített olyan alkalmazást, mely a játék nyomait hivatott eltüntetni a kézigépről (a Windows alatt futó CleanSweep-hez hasonlóan). A fejlesztési stádiumban lévő programot szűk körben elérhetővé tette, az véletlenül került a Palm közösséghez.
A reakciók egyébként vegyesek voltak. Egyesek úgy vélik, az akció valóban véletlenül sült el rosszul, mások szerint szándékos, célja a nyitott forráskódokkal fejlesztő Palm közösség megzavarása, az egymásba vetett bizalom megingatása volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.