Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

A DotRoll lett a legnagyobb magyar domainregisztrátor

Bodnár Ádám, 2011. október 20. 08:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megvásárolta a Webs.hu domainregisztrációs és hosztingszolgáltatói tevékenységét a Docler Holdinghoz tartozó DotRoll, amely a hazai piac meghatározó szereplője kíván lenni.

A 2008-ban indult DotRoll erőteljesen bővíti domainregisztrációs és hosztingszolgáltatói tevékenységét, a vállalat ennek érdekében egy nem nyilvános összegért megvásárolja a Webs.hu domainregisztrációs- és hoszting üzletágát. "A tranzakció eredményeként 2011.10.18-án valamennyi a Webs.hu-nál regisztrált domain átkerül a DotRollhoz. A két cég egyesülésével a hazai piaci egyik legnagyobb domainregisztrátor cége jön létre" - tájékoztatta ügyfeleit a Webs.hu. "A DotRoll a szolgáltatások színvonalában és körében rövid időn belül további bővülést ígér, míg a szolgáltatások áraiban nem lesz változás."

A Docler Holding júliusban szerezte meg az egyik legnagyobb hazai domain- és hosztingszolgáltatót, a Microware-t, amely a weboldalán olvasható adatok szerint több mint 55 ezer domaint kezel. A Webs.hu beolvasztásával tovább bővítheti ilyen irányú tevékenységeit a DotRoll, Komáromi Zsolt ügyvezető szerint a kezelt domainek számát tekintve 100 ezret megközelítő állományával már "magasan piacvezető", és ugyanez a célja a hoszting területén is. Úgy tudjuk, a Webs.hu több mint 15 ezer domaint kezelt, hosztingszolgáltatása több ezer ügyfelet számlált.

A hazai domainregisztrációs piac a válság ellenére is pezsgőnek mondható. Bár az aktív .hu domainek száma nem nyilvános, úgy tudjuk, több százezer, de egymilliót el nem érő darabról van szó. Bennfentesek becslései szerint a regisztrált .hu domainek száma éves szinten 10-20 százalékkal növekedik annak ellenére, hogy jelentős a lemorzsolódás. A területen a Webs.hu prémium szereplőnek volt mondható, ami az árakban is tükröződött, de az ügyfelek szívesen fizették ki a magasabb árat mert tudták, gyors reakcióidejű ügyfélszolgálat áll a rendelkezésükre.

A DotRoll egyik megkülönböztető jellemzője, hogy a két hazai ICANN-akkreditációval rendelkező regisztrátor egyike, mondta el a HWSW-nek telefonon Komáromi Zsolt. Az ICANN-akkreditáció lehetővé teszi a cég számára, hogy .hu mellett közvetlenül regisztráljon .eu, .biz, .com, .net és .org végződésű webcímeket, akár néhány perc alatt, bankkártyás fizetéssel. Az átregisztrációs folyamat is hasonlóan egyszerű, mondta el Komáromi Zsolt. A hoszting területén a vállalat a modern infrastruktúrájában, az automatizált folyamataiban és a szolgáltatásának minőségében bízik. A Webs.hu állományával együtt a DotRoll hosztingügyfeleinek száma mintegy megkétszereződött.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!