Szerző: mz

2000. augusztus 29. 13:53

HP OfficeJet k80

A Hewlett-Packard ma mutatta be új multifunkciós termékét, a k80-as készüléket. A k80-as a nemrég nálunk is tesztelt G55-öshöz hasonlóan több funkciót, tulajdonképpen több készüléket egyesít magában: színes, tintasugaras nyomtatót, színes fénymásolót, lapolvasót, illetve ez előbbihez képest többlet, hogy faxkészülékként is használható.
A fentiek feltehetően sok újdonságot nem jelentenek, hiszen sok cég rendelkezik hasonló termékkel, a HP is inkább készülékének piaci elhelyezésére hívta fel a figyelmet. A cég komoly felméréseket végez annak érdekében, hogy pontosan megismerje a leendő vásárlók igényeit. A felmérések és az elemzések azt mutatják, hogy a multifunciós készülékek felhasználóinak több, mint háromnegyede a tíznél kevesebb embert foglalkoztató vállakozások közül, ezen belül is túlnyomó részt az öt főnél kisebb vállalkozások, esetleg az egy fős vállakozások, otthon, vagy otthon is dolgozók közül kerül ki. A hasonló munkavégzés az új, otthoni iroda szemléletnek, illetve a távmunka egyre nagyobb elfogadottságának köszönhetően az eddigi években is nagymértékben növekedett, illetve gyorsuló bővülése várható az elkövetkező években is - ezzel együtt egyre több multifunkciós berendezésre lesz szükség.
A fenti vásárlói kör legfontosabb igényei a következők: költséghatékony megoldás, helytakarékosság, egyszerű használat. Hasonló készülékek vásárlásával ezeknek a követelményeknek eleget lehet tenni, a költségek pedig a HP legújabb termékével, illetve annak bruttó 150 - 160 ezer forintos árával kézben tarthatók.
A technikai részleteket igénylők kedvéért: a gép takarékos üzemmódban 12 fekete-fehér, vagy 10 színes lapot nyomtat ki percenként. Maximális felbontása 600 dpi, illetve grafikák nyomtatásakor a PhotoREt III segítségével kiváló minőségű nyomatot készíthetünk vele. Fax része 33,6 kbps sebességű, támogatja az ITU-T.30E szabványt, mely színes faxok küldését teszi lehetővé. A készülék mind kezelőpanelról, mind a számítógép képernyőjéről egyszerűen, integrált kezelőprogrammal vezérelhető.
A hazai üzletekben várhatóan októberben lehet hozzájutni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról