Szerző: Dojcsák Dániel

2011. október 7. 13:34

Mentorok segítik a jövő heti startupverseny résztvevőit

Rendhagyó esemény következik jövő héten Budapesten, ami a magyarországi technológiai ötletemberek és fejlesztők számára igazi csemege lesz. Október 13-16 között a szokatlan formátumú startup gondozó versenyen nem egyszerűen kiállnak az ötletgazdák 5 percre, hanem a már sikeres vállalkozásokat felépítő mentorok segítségével egy három napos közös tanuláson és gondolatébresztésen is részt vesznek.

A STARTup Live Budapest koncepciója röviden annyi, hogy különböző hátterű, vállalkozó kedvű embereket hoz össze, hogy azok megmutathassák egymásnak ötleteiket, így mindenki új gondolatokhoz, szempontokhoz jut hozzá, miközben a csapatok és a versenytársak megismerik egymást és összecsiszolódnak. A bemutatókon túl valódi csapatok formálódnak, közösen dolgoznak, közben pedig hasznos visszajelzéseket kapnak a már befutott startupok szakértőitől.

Mint a nagyok

A rendezvény abban is rendhagyó lesz, hogy a magyar startup versenyekkel ellentétben itt mindenképp angol nyelven kell majd prezentálni, illetve a szervezők már az első alkalommal is igyekeznek tágítani a határokat és Magyarországon kívülről is idecsábítani jelentkezőket. Itt mutatkozik majd be például egy lengyel startup egy új termékével. A felkészülést és a bemutatókat végigkísérik a szakmai segítők, üzleti angyalok, startup vállalkozást sikerre vivő vezetők, mindezt egy inspiráló, informális környezetben. Cél volt, hogy a feszélyezett hangulat helyett a piacon sikerre éhes kezdők nyugodt körülmények közt, akár egy sörrel a kezükben tudjanak szóba elegyedni jövőbeni befektetőikkel vagy vezetőikkel.

A szervezők olyan jelentkezőket vártak és várnak még mindig, akik a saját üzleti ötleteikkel egy nagyon korai fázisban járnak és segítségre, tanácsokra van szükségük, vagy éppen egy olyan ponton állnak a fejlesztésben, ahol ideje csatlakozni egy másik projekthez, kooperálni egy teljesértékű termék előállításának lehetősége érdekében. A három napos program végére ideális esetben a kezdő csapatok is egy vállalható üzleti koncepcióval távozhatnak, illetve a szakmai hálózatépítés is fontos része a rendezvénynek.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A szakmai vezetők közt pedig valóban olyan embereket találunk majd, akik startupjaikat sikerre vitték és emellett örömmel adják tovább tapasztalataikat. A 23 mentor különböző szakterületekről érkezik: fejlesztők, mobil-fejlesztők, dizájnerek, üzletfejlesztési szakértők, termék menedzserek, kommunikációs szakemberek is felbukkannak. Végig kíséri a résztvevők munkáját többek közt Bodó Balázs, a Creative Commons projektvezetője, Csíkos Péter a Gravity vezetője, Sipőcz Csaba a Ustream fejlesztési vezetője, Szántó Gábor, a DDB digitális és innovációs csapatának első embere, Árvai Péter, a Prezi vezére, Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest igazgatója.

Minidzsungel

A rendezvény egyébként a nemrég berendezett Károly körúti Prezi irodában lesz, ahol van bőven tér a programokhoz, illetve a hangulat is igazán inspiráló. A rendezvényről további részletek, mint például a jelentkezés módja a hivatalos weboldalon találhatóak, a friss híreket pedig érdemes a Facebook oldalukon követni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról