Szerző: Dojcsák Dániel

2011. október 7. 13:34

Mentorok segítik a jövő heti startupverseny résztvevőit

Rendhagyó esemény következik jövő héten Budapesten, ami a magyarországi technológiai ötletemberek és fejlesztők számára igazi csemege lesz. Október 13-16 között a szokatlan formátumú startup gondozó versenyen nem egyszerűen kiállnak az ötletgazdák 5 percre, hanem a már sikeres vállalkozásokat felépítő mentorok segítségével egy három napos közös tanuláson és gondolatébresztésen is részt vesznek.

A STARTup Live Budapest koncepciója röviden annyi, hogy különböző hátterű, vállalkozó kedvű embereket hoz össze, hogy azok megmutathassák egymásnak ötleteiket, így mindenki új gondolatokhoz, szempontokhoz jut hozzá, miközben a csapatok és a versenytársak megismerik egymást és összecsiszolódnak. A bemutatókon túl valódi csapatok formálódnak, közösen dolgoznak, közben pedig hasznos visszajelzéseket kapnak a már befutott startupok szakértőitől.

Mint a nagyok

A rendezvény abban is rendhagyó lesz, hogy a magyar startup versenyekkel ellentétben itt mindenképp angol nyelven kell majd prezentálni, illetve a szervezők már az első alkalommal is igyekeznek tágítani a határokat és Magyarországon kívülről is idecsábítani jelentkezőket. Itt mutatkozik majd be például egy lengyel startup egy új termékével. A felkészülést és a bemutatókat végigkísérik a szakmai segítők, üzleti angyalok, startup vállalkozást sikerre vivő vezetők, mindezt egy inspiráló, informális környezetben. Cél volt, hogy a feszélyezett hangulat helyett a piacon sikerre éhes kezdők nyugodt körülmények közt, akár egy sörrel a kezükben tudjanak szóba elegyedni jövőbeni befektetőikkel vagy vezetőikkel.

A szervezők olyan jelentkezőket vártak és várnak még mindig, akik a saját üzleti ötleteikkel egy nagyon korai fázisban járnak és segítségre, tanácsokra van szükségük, vagy éppen egy olyan ponton állnak a fejlesztésben, ahol ideje csatlakozni egy másik projekthez, kooperálni egy teljesértékű termék előállításának lehetősége érdekében. A három napos program végére ideális esetben a kezdő csapatok is egy vállalható üzleti koncepcióval távozhatnak, illetve a szakmai hálózatépítés is fontos része a rendezvénynek.

A szakmai vezetők közt pedig valóban olyan embereket találunk majd, akik startupjaikat sikerre vitték és emellett örömmel adják tovább tapasztalataikat. A 23 mentor különböző szakterületekről érkezik: fejlesztők, mobil-fejlesztők, dizájnerek, üzletfejlesztési szakértők, termék menedzserek, kommunikációs szakemberek is felbukkannak. Végig kíséri a résztvevők munkáját többek közt Bodó Balázs, a Creative Commons projektvezetője, Csíkos Péter a Gravity vezetője, Sipőcz Csaba a Ustream fejlesztési vezetője, Szántó Gábor, a DDB digitális és innovációs csapatának első embere, Árvai Péter, a Prezi vezére, Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest igazgatója.

Minidzsungel

A rendezvény egyébként a nemrég berendezett Károly körúti Prezi irodában lesz, ahol van bőven tér a programokhoz, illetve a hangulat is igazán inspiráló. A rendezvényről további részletek, mint például a jelentkezés módja a hivatalos weboldalon találhatóak, a friss híreket pedig érdemes a Facebook oldalukon követni.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról