Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Gőzerővel okosítja a háztartásokat a Deutsche Telekom

Koi Tamás, 2011. október 06. 13:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A telekommunikációs iparág egyik jövőbeni növekedési lehetősége a gépek közti kommunikáció kiaknázása - a folyamatot a Deutsche Telekom az elejétől fogva igyekszik kihasználni.

hirdetés

Egyre több elektronikai eszközgyártót nyer meg magának a gép-gép közti kommunikációs megoldások fejlesztésében és éles használatában élen járó Deutsche Telekom. A legnagyobb európai távközlési vállalat olyan piaci megoldásokat próbál rövid időn belül bevezetni nem csak Németországban, hanem a cégcsoport többi országában is, melyek a telekommunikációs iparág vívmányait, így elsősorban a mobilkommunikációt felhasználva teszik egyszerűbbé az otthoni elektronikus rendszerek működtetését, felügyeletét.

A cég 2015-re egymilliárd eurónyi bevétellel számol a gép-gép közti kommunikációs megoldásokból, ehhez azonban szükség lesz az erre célra létrehozott Smart Connect technológiai szabvány implementálására az elektronikai eszközgyártók részéről. A szabvány több kézenfekvő felhasználási módot kínál mind lakossági ügyfelek, mind energetikai vállalatok számára, így például lehetővé teszi az okos háztartásokban a különféle elektronikai eszközök egymás közti kommunikációját, valamint a távoli mérőóra-leolvasást.


Fogyasztás-leolvasás ősi és modern módszerekkel

A Smart Connect szabvány támogatóinak sorában eddig két nagy energiaszolgáltató, az EON AG és az EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG (EBK), illetve két nagy helyi eszközgyártó, a Miele & Cie KG és az eQ-3 Holding AG található. Gabriele Riedmann de Trinidad, a Deutsche Telekom energetikai részlegének vezetője kifejtette, az eszközgyártók mellett a cég más telekommunikációs társaságok csatlakozását is várja a programhoz.

Az informatikai iparban több cég is próbálkozott már kisebb-nagyobb sikerrel a gép-gép közti kommunikációs megoldásokkal, a Cap Gemini SA és az Intel idén februárban közölte, hogy otthoni energiamenedzsmentet támogató eszközök közös fejlesztésébe kezdett, emellett a Google-nek is volt hasonló projektje PowerMeter néven, ám ezt végül kevesebb mint két év elteltével törölte a vállalat.

A Deutshce Telekom a németországi Friedrichshafenben több olyan tesztprojektet is futtat, melyet később országszerte bevezet majd. A helyi T-Cityben a legtöbb háztartást már ellátták azzal a Smart Connect Box nevű eszközzel, mely az otthonokban található berendezések közti kommunikáció biztosítására szolgál majd a jövőben.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.