Szerző: Koi Tamás

2011. október 4. 13:48

A virtuális hosztingban látják a jövőt a GTS-nél

Piaci pozíciójának további erősödését és ügyfélkörének bővülését várja az egyre szélesebb regionális lefedettséget nyújtó kombinált szolgáltatáscsomagjaitól a GTS Hungary, hangzott el a vállalat mai sajtótájékoztatóján.

Pauer Pál, a GTS Hungary ügyvezető igazgatója az elmúlt egy év tapasztalatairól, illetve a következő időszak céljairól beszélt ma újságírók előtt Budapesten. A cégvezető többek közt a honi szabályozási és gazdasági környezet nyújtotta lehetőségek kapcsán beszélt arról is, hogy a GTS - akár konzorcium részeként - érdekelt lehet-e a negyedik mobilszolgáltató megjelenését lehetővé tevő őszi frekvenciaaukcióban.

A cégvezető a sajtóbeszélgetésen kitért rá, hogy a GTS a piaci igényeknek megfelelően idén regionális szinten vezette be virtualizációs szolgáltatáscsomagját, és elsősorban ebben a termékcsoportban látja a növekedési lehetőséget. A GTS Virtuális Szerverhoszting vállalati megoldással az üzleti ügyfelek kiszervezhetik folyamataik működtetését támogató eszközöket és azok üzemeltetését, ideértve a tárhelyet, a hardvert, a szervereket és a hálózati elemeket.

A GTS Virtuális Szerverhoszting két típusra rendeződik Magyarországon, a GTS Virtuális Szerver standard, azonnal használható megoldás, amely egyetlen fizikai szerver igénybevételével egyenértékű, míg a Virtuális Hoszting Környezet privát adatközpont és más források (számítási egység + memória + tárhely + kiegészítő szolgáltatások) kombinációjával egyenértékű megoldás, amelyen belül az ügyfél számos virtuális privát szervert alkothat, és rugalmasan mozgathatja köztük a forrásokat. Előbbi kisebb vállalkozások, utóbbi nagyvállalatok és kormányzati szervek számára lehet ideális választás.

"Az újdonságnak számító virtuális szolgáltatások területén 10-15 %-os növekedést várunk – ezt befolyásolhatja azonban a hazai vállalatok jelenlegi félelme az adataik internetre való kikerülésétől, amelyeket igyekszünk eloszlatni. Tapasztalatunk alapján a kombinált szolgáltatáscsomagok iránti kereslet folyamatosan erősödik, így ezt az irányt tovább erősíti a GTS Hungary is" – mondta el Pauer a sajtóbeszélgetésen.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A vállalat az Interware idei felvásárlása óta újra rendelkezik lakossági ügyfelekkel, az ADSL-piac azonban a prognózisok szerint idén is stagnál, az optikai fejlesztésekbe pedig óvatosan vágnak csak bele a cégek, különösen azóta lassult le a fejlesztés menete, hogy a hatóság kötelezővé tette az inkumbensek számára a hozzáférés engedését a saját optikai hálózatokhoz.

Pauer a beszélgetésen kifejtette, cége nem érdekelt az idén őszi frekvenciaaukción való részvételben, noha azt a HWSW közbevetésére elismerte, a GTS Hungary képviselői ott ültek azon a szeptember végi egyeztetésen, melyet az aukció kapcsán tartott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A GTS Hungary a 26 GHz-es frekvenciatartományban kíván hozzájutni új frekvenciákhoz (erre 2008-ban pályázott is), amint azt Pauer elmondta, a vállalat képviselői azért voltak csak jelen az egyeztetésen, hogy a hatóság más frekvenciatartományok értékesítésével kapcsolatos szándékairól kérdezzenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról