Szerző: Koi Tamás

2011. október 3. 10:54

Egyéves születésnapján utódot kap a Galaxy Tab

Alig több mint egy évvel az első Galaxy Tab tablet bejelentése után újabb modellel bővíti a mostanra már három tagból álló termékcsaládot a Samsung.

A dél-koreai gyártó múlt pénteken bejelentette, hogy új típussal egészíti ki az androidos tabletekből Galaxy Tab termékcsaládját. Az újdonság, a Galaxy Tab 7 Plus - ahogy arra nevéből is lehet következtetni - 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, vagyis pont akkora lesz, mint a legelső, tavaly szeptemberben bejelentett modell. Ezt a formátumot használja egyébként még a Samsungon kívül az Amazon is a legújabb, múlt héten leleplezett Kindle Fire nevű eszközével, vagy éppen a RIM a PlayBookkal.

A Galaxy Tab 7 Plus-ba tehát gyakorlatilag ugyanazt a 600x1024 pixeles felbontású LCD-kijelzőt építik, mint elődjébe, a burkolat alatt azonban komoly változásokat eszközölt a Samsung. Az új modellbe gyorsabb processzor került, az 1 GHz-es egymagos CPU-t 1,2 GHz-es kétmagos egység váltja. Duplájára, 1 gigabájtra nőtt a memória is, miközben a beépített háttértár mérete változatlanul 16 vagy 32 gigabájt maradt modelltől függően.

Az újdonság a Google mobil operációs rendszerének, az Androidnak a legfrissebb elérhető változatát, a Honeycombot (v3.2) futtatja gyárilag, melyet a Samsung saját fejlesztésű interfészével, a TouchWiz UX UI-val egészít ki. A Galaxy Tab 7 Plusnál a böngészés és letöltés gyorsításáról az új rendszer mellett a megújult, HSPA+ hálózatokkal is kompatibilis 3G-s egység gondoskodik. A tablet emellett természetesen WLAN- és Bluetooth-kapcsolat felépítésére is képes.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Samsung még októberben piacra dobja az új típust egyes országokban, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mindenhová eljut-e a Galaxy Tab 7 Plus. A cég jelenleg három fő modellből álló választéka sem kapható mindenhol, a 8,9 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott példányt például bizonyos országokban egyáltalán nem forgalmazzák hivatalosan.

A gyártó egyelőre nem közölte, hogy milyen kereskedelmi modellel értékesíti majd a tabletet (szolgáltatókon, vagy áruházláncokon keresztül, netán csak egyiknél), illetve árat sem közölt. Az első Galaxy Tabhoz jelenleg 400-450 dollár körüli fogyasztói áron lehet hozzájutni a tengerentúlon. A HWSW úgy tudja, hogy a készülék novemberben érkezik meg Magyarországra.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról