Szerző: Bodnár Ádám

2011. September 26. 14:23:00

Agresszíven árazza új okostelefonját a Samsung

Új windowsos okostelefonnal lepte meg a világot a Samsung. Az Omnia W agresszív árazással próbálja meg eladni magát, ami az okostelefonok egyre durvább mezőnyében cseppet sem lesz egyszerű.

A Windows Phone 7 első nagy frissítése, a Mango érkezésével párhuzamosan a gyártók is sorra jelentik be új készülékeiket, most a Samsung rukkolt elő egy újdonsággal. A Samsung Omnia W elődjénél, az Omnia 7-nél kisebb, 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, amely továbbra is 800x480 pixel felbontású - ezen kívül csak a 480x320 képpontos felbontást támogatja az operációs rendszer, hogy olcsóbb készülékekre is rákerülhessen, ilyet egyelőre azonban egy gyártó sem mutatott be.

A Samsung készülékét 1,4 GHz-es processzor működteti, amely feltehetően megegyezik a Galaxy S Plusban is található chippel. Az Omnia W 8 gigabájt flash háttértárral rendelkezik, és akár 1,4 Mbps sávszélességű letöltésre is képes HSPA hálózaton. Egyebekben a készülék hozza a Microsoft által megszabott hardverkövetelményeket, 5 megapixeles és 720p videofelvételre is képes a hátsó kamerája és megtalálható benne az összes szenzor, amely egy okostelefontól elvárható (GPS, gyorsulásmérő, iránytű, Wi-Fi, Bluetooth, stb.).

Machine learning és Scrum alapozó képzések indulnak! (x) A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

A Microsoft számára létfontosságú, hogy a Mangóval megvesse a lábát az okostelefonok szegmensében, ahol egyre nagyobb dominanciára teszt szert az Android, és a vevőkért folytatott versenyben az iOS mellett a BlackBerry OS-szel is meg kell küzdenie. A redmondiak erőfeszítései eddig nem jártak sikerrel, a piackutatók jelentése szerint az elmúlt év során a Windows részesedése csökkent az okostelefonok szegmensében. A Windows Phone 7-et a Microsoft minden erőfeszítése ellenére érdektelenség övezte a legtöbb piacon - kérdés, hogy a Nokiával kötött megállapodás és a windowsos Nokia mobilok megjelenése változtat-e ezen.

A Samsung Omnia W-t október végén kezdik meg forgalmazni, először Olaszországban, majd később Európa többi részén. Az Omnia W ajánlott bolti ára viszont csak 300 euró kártyafüggetlenül, ami mai árfolyamon 86 ezer forintot jelent - elődje, az Omnia 7 a tavalyi rajtkor bő másfélszer ennyiért volt megvásárolható.

a címlapról