:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. szeptember 26. 14:23

Agresszíven árazza új okostelefonját a Samsung

Új windowsos okostelefonnal lepte meg a világot a Samsung. Az Omnia W agresszív árazással próbálja meg eladni magát, ami az okostelefonok egyre durvább mezőnyében cseppet sem lesz egyszerű.

A Windows Phone 7 első nagy frissítése, a Mango érkezésével párhuzamosan a gyártók is sorra jelentik be új készülékeiket, most a Samsung rukkolt elő egy újdonsággal. A Samsung Omnia W elődjénél, az Omnia 7-nél kisebb, 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, amely továbbra is 800x480 pixel felbontású - ezen kívül csak a 480x320 képpontos felbontást támogatja az operációs rendszer, hogy olcsóbb készülékekre is rákerülhessen, ilyet egyelőre azonban egy gyártó sem mutatott be.

A Samsung készülékét 1,4 GHz-es processzor működteti, amely feltehetően megegyezik a Galaxy S Plusban is található chippel. Az Omnia W 8 gigabájt flash háttértárral rendelkezik, és akár 1,4 Mbps sávszélességű letöltésre is képes HSPA hálózaton. Egyebekben a készülék hozza a Microsoft által megszabott hardverkövetelményeket, 5 megapixeles és 720p videofelvételre is képes a hátsó kamerája és megtalálható benne az összes szenzor, amely egy okostelefontól elvárható (GPS, gyorsulásmérő, iránytű, Wi-Fi, Bluetooth, stb.).

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft számára létfontosságú, hogy a Mangóval megvesse a lábát az okostelefonok szegmensében, ahol egyre nagyobb dominanciára teszt szert az Android, és a vevőkért folytatott versenyben az iOS mellett a BlackBerry OS-szel is meg kell küzdenie. A redmondiak erőfeszítései eddig nem jártak sikerrel, a piackutatók jelentése szerint az elmúlt év során a Windows részesedése csökkent az okostelefonok szegmensében. A Windows Phone 7-et a Microsoft minden erőfeszítése ellenére érdektelenség övezte a legtöbb piacon - kérdés, hogy a Nokiával kötött megállapodás és a windowsos Nokia mobilok megjelenése változtat-e ezen.

A Samsung Omnia W-t október végén kezdik meg forgalmazni, először Olaszországban, majd később Európa többi részén. Az Omnia W ajánlott bolti ára viszont csak 300 euró kártyafüggetlenül, ami mai árfolyamon 86 ezer forintot jelent - elődje, az Omnia 7 a tavalyi rajtkor bő másfélszer ennyiért volt megvásárolható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.