Szerző: Koi Tamás

2011. szeptember 16. 10:40

Nem csak zenében újít a HTC Sensation XE

Rövidesen a boltokba kerülhet a tajvani HTC új androidos csúcsmodellje, a Sensation XE, a cég első olyan terméke, mely a Beats Electronics fülhallgató-gyártó felvásárlásához köthető fejlesztést tartalmaz.

A HTC augusztus elején jelentette be, hogy mintegy 300 millió dollár értékben többségi tulajdont vásárol a Beats Electronics nevű, elsősorban fülhallgatókat és kapcsolódó stúdiótechnikai berendezéseket fejlesztő és gyártó cégben. A tajvani telefongyártó egy hónapra rá már be is jelentette első olyan készülékét, melyhez prémium fülhallgató, és a hozzá tartozó speciális hangzásjavító rendszer jár.

A Sensation XE a május óta kapható telefon, a Sensation közvetlen utódjának tekinthető a HTC portfóliójában, a két készülék számos ponton teljesen megegyezik, ugyanakkor a gyártó nem kizárólag a jobb zenehallgatási élményre koncentrált az új típus kifejlesztésekor. Az egyedi, fekete-vörös házat kapott telefonban éppúgy 4,3 hüvelykes, 540x960 pixeles S-LCD TFT található, mint az első Sensation-ben, miként a két mobil mérete és tömege is nagyjából megegyezik.

Az újdonság esetében lényeges változás, hogy a korábbi, 1,2 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon processzort egy 1,5 GHz-es órajelű példányra cserélte a gyártó, a memória ugyanakkor maradt 768 MB (RAM), illetve 4 GB (ebből a felhasználó 1 GB-ot tölthet meg adatokkal). A mobilra az Android operációs rendszer 2.3.4-es verzióját (Gingerbread) telepíti gyárilag a HTC.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A gyártó szerint a Beats Audio rendszerrel a Sensation XE minden eddigi HTC telefonnál jobb zenei élményt képes nyújtani, köszönhetően a prémium minőségű, vezérlőgombokkal is ellátott fülhallgatónak, valamint a hangrendszer további, szoftveres optimalizációjának. A telefonhoz mellékelt Beats by Dr.Dre fülhallgató csatlakoztatását követően a rendszer automatikusan a Beats Audio hangprofilra vált, és a telefon a zeneszolgáltatástól, illetve lejátszótól függetlenül állítja be a hangképet.

A Sensation XE még ebben a hónapban megjelenhet a gyártó kínálatában, a szolgáltatói forgalmazásról és árakról egyelőre nincs információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról