Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újra az LG lehet az olcsó okostelefonok királya

Dojcsák Dániel, 2011. szeptember 14. 17:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyre kiforrottabb az androidos mobilok alsó kategóriája, s ahogy a társadalomban növekszik az igény az olcsó okostelefonokra, úgy fejlődik egyre izgalmasabbá ez a terület. Az LG anno lemaradt egy évvel erről a hajóról, s csak egy középkategóriás készülékkel, az LG Optimus One-nal rukkoltak elő, most újra alulról támadnak.

A dél-koreai gyártó ha kissé még esetlenül mozog a csúcskategóriában, ami az Androidot illeti, azt igazán nem lehet elmondani róla, hogy nincs elegendő tapasztalata a belépőszinten. Az Optimus One is megelőzte anno a versenytársakat ár/teljesítmény viszonylatban, akkor is ha időben lemaradt. Most ugyanez történik.

Az olcsó kategóriában lévő androidos mobilokhoz képest korrektebb a specifikáció is, illetve a kialakítás is igényesebbnek látszik elsőre, ami azt jelenti, hogy főként a szolgáltatókon keresztüli értékesítésben biztos sikerre számíthat a gyártó. A Hub könnyedén átveszi az Optimus One helyét az LG-nél, a szolgáltatók számára pedig a legolcsóbb kínai mobilok mellett lesz egy kívánatosabb alternatívája a nulla forintért okostelefont vásárlóknak.

Az LG Optimus Hub 3,5 hüvelykes TFT LCD kijelzővel érkezik, ami 320x480 pixeles felbontást képes megjeleníteni. Ez talán még nem is olyan ütőképes, a kijelző előtti üveg viszont ütésálló Gorilla Glass, így kiránduló vagy bulitelefonnak sem rossz választás. A teljesítményért egy 800 Mhz-es Qualcomm processzor felel, ami mögé egy Adreno 200 grafikus gyorsító került. Hátul egy 5 megapixeles LED-vakuval is kiegészített kamera található, az előlapi kamera viszont lemaradt.

Az összes alapvető szenzor is beépítésre került és a telefon csatlakoztathatósága is megfelel a kor elvárásainak (HSDPA/HSUPA, Bluetooth 3.0, Wi-Fi b/g/n, DLNA, FM rádió, microSD). A felhasználó számára elérhető belső memória 150 MB, tehát kicsivel több, mint egy HTC Desire-ben, RAM-ból pedig 512 MByte jutott. A mobil gyárilag Android 2.3.4-gyel fog érkezni, azaz szoftveresen teljesen az élvonalba tartozik majd.

Az LG Hub októbertől vásárolható meg várhatóan, Nyugat-Európában 200 eurós listaárral lehet számolni szolgáltatófüggetlen verzió esetén. Az LG ezzel a termékkel megismételheti az Optimus One sikerét, amivel 40 nap alatt érték el az egymilliós eladás határát. A megfelelő szolgáltatói szerződésekkel, amik már valószínűleg a háttérben zajlanak, ez az eredmény könnyen túlszárnyalható.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.