Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Megvette a NetLogic-ot a Broadcom

Gálffy Csaba, 2011. szeptember 13. 12:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Fontos szereplőt vásárolt a Broadcom, megduplázta részesedését a mobiltelefon-hálózatokba szánt vezérlők piacán. A NetLogic drága volt, de a vállalattal ütemesen növekvő piacon erősödött a Broadcom.

hirdetés

Hatalmas összegért, 3,7 milliárd dollárért megvásárolta a NetLogic-ot a Broadcom - jelentette be a két vállalat. Az ár igen jelentős, 57 százalékos felárat jelent a NetLogic tegnapi záróárfolyamához képest. Az idén húsz éve alapított Broadcom ezzel tovább erősítette vezető szerepét a különböző hálózati funkciókat ellátó lapkák piacán. A Broadcom bejelentése szerint a felvásárlással egyes piacokon, például a mobilhálózati chipek területén megduplázódik majd részesedése.

A NetLogic olyan, 3G-s és 4G-s hálózati chipeket és specializált processzorokat készített, amelyek a különböző mobilszolgáltatók infrastruktúrájának fontos részeit adják. A mintegy 4 milliárd dollárosra becsült piac robbanásszerűen nő, ahogy a szolgáltatók az új standardoknak megfelelően átalakítják bázisállomásaikat és egész hálózatukat. A NetLogic jelenleg a Cisco és az Alcatel-Lucent felé ad el, de hamarosan megkezdik szállításaikat a HP, az Ericsson és a ZTE felé is. Az iparági szakértők szerint a NetLogic rendkívül erős termékporfólióval bír, a vállalat által tervezett lapkák sok tekintetben egyedülállóak a piacon, ráadásul az ilyen termékek fejlesztése nagyon idő- és erőforrásigényes feladat.

A Broadcom a felvásárlással a klienseszközökbe szánt lapkák mellett a hálózati infrastruktúrában is komoly szereplő lesz. A diverzifikálásra szükség is van, a mobil klienseszközökbe szánt lapkák piacán ugyanis a vállalat számára kedvezőtlen trendek érvényesülnek. Az ARM processzorokat gyártó nagyobb vállalatok ugyanis egyre inkább integrált megoldásokban gondolkoznak, ahol az ARM-magok és grafika mellett a hálózati vezérlő is egy chipen helyezkedik el. A kiút a saját, nagy teljesítményű integrált alkalmazásprocesszorok gyártása lesz, ennek érdekében a Broadcom széles licencmegállapodást kötött az ARM Holdinggal még februárban, az első ilyen termékek jövőre érkezhetnek.

A hírre a többi, a NetLogic-hoz hasonló profilú vállalkozás papírja megugrott. A hálózati vezérlőkben utazó Cavium 7 százalékot, az Applied Micro pedig 7,5 százalékot erősödött. A Broadcom befektetői azonban nem örvendtek túlzottan a bevásárlásnak, a cég papírjai enyhén, egy százalékkal estek. Az összeolvadást a két cég várhatóan 2012 közepére zárja le.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.