Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Itt az Opera saját tévés alkalmazás-piactere

Koi Tamás, 2011. szeptember 01. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megkezdte tévés alkalmazás-piacterének nyilvános tesztelését az Opera Software. Az elsősorban mobil böngészőkben utazó társaság a tévéken és a kapcsolódó digitális otthon berendezéseken is ki akarja terjeszteni jelenlétét, ennek a stratégiának része az IFA-n bemutatott tévés piactér.

hirdetés

Mostantól a televíziókészülékek gyártói és a nagy képernyős platformokra koncentráló alkalmazás-fejlesztőknek is kínál értékesítési felületet a norvég Opera Software. A cég a berlini IFA-n jelentette be, hogy elkészült az Opera TV Store, mely amellett, hogy robusztus fejlesztői eszközökkel látja el a programozókat, segíti az alkalmazások eljuttatását a célközönség számára.

Az Opera Software saját fejlesztésű böngészőivel elsősorban a különböző mobil platformokon vívott ki nagy népszerűsége és elismerést a múltban. A vállalat kulcsterméke az Opera Mini nevű böngésző, mellyel az egyszerűbb mobiltelefonok tulajdonosai is internetezhetnek, emellett a mögöttes infrastruktúra jelentős terhet vesz le a mobilhálózat válláról azzal, hogy tömörítve küldi az adatokat a készüléknek.

A cég üzleti stratégiája kapcsán kevéssé közismert, hogy az Opera fejlesztői- és böngészőeszközei számos otthoni szórakoztatóelektronikai berendezésen, így videojáték-konzolokon (pl. Nintendo Wii), Blu-ray, vag DVD-lejátszókon, valamint okostévéken is megtalálhatók. A cég most ezen eszközök gyártói számára állt elő saját, HTML5-alapú alkalmazás piactérrel. A piactér minden tévével és digitális otthon eszközzel használható, mely az Opera SDK 3.1-es vagy újabb verziójára épül, vagy azzal kompatibilis (becslések szerint több tízmillió ilyen eszköz lehet forgalomban).

Az Opera TV Store HTML5, SVG, Canvas, CE-HTML és OIPF-alapú alkalmazások letöltését és futtatását támogatja, a video on demand (VOD)-tól kezdve az egyszerű hírolvasó szoftverekig. A szoftvercég a jelentősebb online szolgáltatások közül a Vimeóval, a Foreca-val, az Accedóval és az Ihrete-tel már megegyezett a platformon való megjelenésről.

Az új tévés alkalmazás-piacteret először a berlini IFA-n tekinthetik meg az érdeklődők, az Opera egyelőre partnerei bevonásával teszteli a rendszert, melynek széles körű bevezetése későbbi időpontban várható.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.