Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 31. 09:28

Digitális tévé az iPaden? Nem probléma!

Ismét érdekes digitális tévévevő-egységgel állt elő az Elgato Systems, mely korábban elsősorban Mac platformra fejlesztett tévés alkalmazásaival, és különleges tunereivel vált ismertté.

A német-amerikai Elgatoy Systems a berlini IFA kiállításon mutatja be azt a digitális TV-vevőt, mely a világon elsőként alkalmas arra, hogy minden köztes hardver vagy adapter felhasználása nélkül digitális földfelszíni sugárzású adások vételére alkalmas tévét varázsoljon egy iPad 2-ből. Az EyeTV Mobile névre keresztelt termék a tablet dokkolócsatlakozóját használja az adatkommunikációra - a tévézéshez tehát sem a mobilnet-kapcsolatra, sem WLAN-elérésre nincs szükség.

Az EyeTV Mobile lényegében egy speciális formába öntött miniatűr DVB-T tuner, mely valójában csak jelközvetítő szerepet tölt be, az adást nem dekódolja. Az MPEG-2 tömörítésű adatfolyamot az iPad 2 processzora dolgozza fel és jeleníti meg a kijelzőn, egy az App Store-ból letölthető alkalmazás (melyet szintén Eye TV Mobile-nak hívnak) segítségével. A tuneren egy microUSB töltőcsatlakozó is található, így az iPad tévézés közben is tölthető (erre szükség is lehet, hiszen az adás dekódolása jelentette terhelés miatt a tablet akkumulátora hamarabb lemerülhet).

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az eszköz ráadásul time-shift és adásfelvételi funkciót is támogat, azaz az élő adás bármikor megállítható, visszatekerhető, a felvétel programozására a fentebb említett alkalmazás (mely többek közt digitális műsorújság funkcióval is rendelkezik) alkalmas. Az eszköz a 474-858 MHz-es UHF frekvenciatartományban működik, 16 és 64QAM, illetve QPSK modulációval, 6, 7 és 8 MHz-es sávszélességgel, viszont a hazai MinDig TV adások vételére sajnos nem használható, mivel az MPEG-4 tömörítési algoritmust nem támogatja az eszköz.

A mindössze 31x41x11 milliméteres méretű, és 14 gramm tömegű EyeTV Mobile szeptember végétől vásárolható meg 99 eurós fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról