:

Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 29. 09:58

Saját chatprogramon dolgozik a Samsung

Saját fejlesztésű azonnali üzenetküldő alkalmazással készül a Samsung - a ChatON névre keresztelt platformmal a gyártó reményei szerint az előfizetők tömege fogja kiváltani a szöveges üzeneteket.

Újabb, ezúttal szoftveres fejlesztéssel igyekszik további vásárlókat szerezni az okostelefon-piacon a Samsung Electronics. A gyártó egy mobiltelefonokra optimalizált azonnali üzenetküldő alkalmazáson dolgozik, mely amellett, hogy kiválthatja a rövid szöveges üzenetet, olyan, régóta a piacon lévő platformoknak üzenhet hadat, mint a BlackBerry Messenger.

A koreai gyártó közleménye szerint a ChatON névre keresztelt alkalmazással a szöveges üzenet mellett, képek, hangüzenetek, sőt, a tervek szerint kézírás is továbbítható lesz. Az alkalmazást a Samsung minden telefonjára telepíteni kívánja, beleértve a badás és androidos okostelefonokat, a ChatON ugyanakkor nem csak a Samsung készülékeire, és az említett kést platformra készülhet el, hanem éppúgy megjelenhet a BlackBerryken és iPhone-okon.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Samsung a ChatON-nal egy alapvetően zsúfolt piacra érkezik, hiszen multiplatformos, és platformhoz kötött alkalmazások egész sora áll a felhasználók rendelkezésére a különböző márkájú okostelefonokon - ráadásul mindegyik több (tíz)millió felhasználót tudhat magáénak. A multiplaformos csevegőprogramok közül a Google megoldása, a Google Talk tartozik a legnépszerűbbek közé, a kizárólag a RIM készülékeivel kompatibilis BlackBerry Messenger szintén sok felhasználóval rendelkezik, miközben az Apple is készül platformexkluzív megoldással (iMessage).

Az azonnali üzenetküldő alkalmazások zsúfolt mezőnyébe a közösségi portálok is igyekeznek beférkőzni, a nemrég megjelent Facebook Messages alkalmazással a népszerű közösségi oldal több százmillió potenciális Facebook-felhasználót ér el. Az efféle platformok megjelenése elsősorban értelemszerűen a mobilszolgáltatók számára jelenthet rossz hírt, az operátorok ugyanis az azonnali üzenetküldő alkalmazásoknak köszönhetően fokozatosan visszaeső SMS-forgalommal kell szembenézzenek.

A ChatON a Samsung tervei szerint októberben jelenik majd meg, először Android és Bada platformokra. A program induláskor 120 országban és 62 nyelven lesz elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.