Szerző: Bodnár Ádám

2011. augusztus 24. 12:20

Kapható az androidos ThinkPad tablet

Megkezdte az androidos ThinkPad tablet amerikai forgalmazását a Lenovo. A cég a fekete design mellett a vállalati használatot egyszerűsítő szoftverekkel próbálja megkülönböztetni magát a versenytársaktól.

Elrajtolt a ThinkPad tablet, amely hardverét tekintve nem sokban különbözik, de nem is nagyon különbözhet a versenytársaktól: 10,1 hüvelykes érintőképernyője 1280x800 pixel felbontású és Gorilla Glass üveg védi a fizikai behatásoktól. A 16:10 képarányú IPS panel alatt NVIDIA Tegra 2 processzor dolgozik. A ThinkPad noteszekre emlékeztető fekete, szögletes ház oldalán teljes értékű  USB-csatlakozót, SD-kártyahelyet és mini HDMI-csatlakozót találni. A 748 grammos, akkumulátorról 8 órán át üzemelő készülék érdekessége, hogy felárért digitalizáló ceruzát is lehet hozzá vásárolni, amellyel a kijelzőre írhatunk.

A Lenovo olyan szoftverekkel próbálta meg feldobni és használhatóbbá tenni az Android 3.1 operációs rendszert, amelyre a vállalatoknak lehet szükségük. Ezért a ThinkPad tabletek alapáron kapják a Documents to Go irodai szoftvert, amivel Office-fájlokat lehet kezelni, emellett az alapfelszereltség része a Citrix Receiver szoftver, amivel virtualizált Windows-asztalok jelenhetnek meg az androidos készülék képernyőjén. Ami a biztonságot illeti, a gyártó teljes memória és SD-kártya titkosítással, távoli törléssel az eszköz működésének letiltásával, valamint teljes VPN-támogatással próbálja magához édesgetni a vállalati felhasználókat, valamint a teljes távoli menedzselhetőséggel, amelyet a Good for Enterprise tesz lehetővé.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A ThinkPad tablet 16 gigabájt flash háttértárral ellátott változata 499 dollárba kerül, ugyanannyiba mint a 16 gigabájtos Apple iPad. Cerkával együtt 529 dollárra emelkedik az ár, A 32 gigabájtos modell cerkával együtt 599 dollárért vehető meg, a 64 gigabájtos modell pedig 699 dollárba kerül.Ezekben a modellekben csak Wi-Fi vezérlő található, a 3G-modemmel ellátott változatok a cég ígérete szerint december körül lesznek kaphatók.

A Lenovo a készülékhez piacra dobott egy billentyűzetet és optikai trackpadet is tartalmazó tokot,  ennek ára 100 dollár. A vállalat által kiadott sajtófotókon egy dokkoló is látható USB-, HDMI-, mikrofon- és hangszóró-csatlakozókkal, azonban a kiadott közlemény ezt egy szóval sem említi és egyelőre a Lenovo online boltjában sem szerepel leírás róla a tablethez megvásárolható kiegészítők között, csak az árát tudni: 69 dollárba kerül.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.