Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 23. 09:52

Sokat ígér a RIM új középkategóriás BlackBerryje

Újabb okostelefont leplezett le ma a BlackBerryket gyártó kanadai Research in Motion. A cég a felsőkategóriás termékcsalád bővítése után most a középkategóriát erősíti.

Újabb okostelefonokat jelentett be a Research in Motion (RIM) - a cég ezúttal a középkategóriás termékvonalat erősítette három, egymástól csak a rádiós norma támogatásában különböző típussal. Az újdonságok a jól bevált Curve márkanéven kerülnek forgalomba, a célcsoport változatlanul vegyes: ezzel a termékcsaláddal a RIM egyszerre kívánja az üzleti élet szereplőit, illetve a közösségi szolgáltatásokon keresztül szöveges üzenetekkel kommunikáló fiatalokat behálózni.

A BlackBerry 9350, 9360 és 9370 típusok rendre CDMA, GSM/UMTS és CDMA/GSM hálózatokkal kompatibilisek, utóbbi a beépített memória méretében is különbözik a két másik típustól: míg a 9370-es modellbe 1 gigabájt flash háttértár kerül, addig a testvéreiben fele ennyi memória található (a kapacitás microSD-kártyával természetesen bővíthető). A széria tagjai minden más tekintetben megegyeznek, a telefonok a klasszikus BlackBerry-jegyeket viselik, azaz jelen esetben is QWERTY-billentyűzetes megoldásokról van szó, az új Curve azonban sokkal vékonyabb (11 milliméteres vastagsággal) és kecsesebb lett, mint bármelyik elődje.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A most bemutatott modellbe 800 MHz-es Qualcomm processzor kerül 512 megabájt rendszermemóriával kiegészítve, alapfelszereltség az A-GPS modul, a Wi-Fi és Bluetooth-rádió, valamint a RIM a középkategóriás termékvonalban először épít be NFC-rádiót a készülékbe. Az új Curve kijelzője 2,44 hüvelykes képátlójú, felbontása 480x360 pixel. A telefonon a BlackBerry OS legújabb, 7-es változata fut, akárcsak a nemrég bemutatott csúcskategóriás újdonságokon, a 9900-as (Bold), és 9860-as, 9810-es típusokon (Torch).

A gyártó az új középkategóriás termékvonallal láthatóan igyekezett kompromisszummentes megoldást kínálni mind a készülék külsejét, mind a belső tartalmat tekintve. A most bemutatott Curve gyakorlatilag minden szempontból jobb mint a még ma is kapható Bold 9700/9780, ugyanakkor gyakorlatilag ez maradt a RIM egyetlen olyan okostelefonja, mely dacolva a divattal nem tartalmaz érintőkijelzőt. A pletykák szerint a Curve-széria hamarosan egy teljes érintőkijelzős, olcsó megoldással is kiegészülhet majd.

Az újdonság várhatóan szeptemberben kerülhet forgalomba a szolgáltatóknál, hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.

a címlapról