Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 22. 12:15

Magyarországra érkeztek az új Xperia minik

Immár szolgáltató kínálatban is megvásárolható hazánkban a Sony Ericsson két új, mini formátumú okostelefonja, az Xperia mini és az Xperia mini pro.

A Vodafone és a T-Mobile kínálatában mától érhető el a Sony Ericsson Xperia termékcsaládjának két új tagja, az Xperia mini és a mini pro, melyek a tavaly bemutatott, nagy sikerű Xperia X10 mini (pro) készülékeit váltják a termékpalettán. Az androidos újdonságok gyorsabbak és valamivel nagyobbak lettek elődeiknél, a formátum azonban maradt a régi: az Xperia mini csak érintőkijelzős, a mini pro pedig QWERTZ-érintőkijelzős csúszka.

A billentyűzetet leszámítva a két telefon teljesen megegyezik egymással. Mindkettő az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszert futtatja, melyet az elődökhöz képest jóval fejlettebb hardver hajt meg: az újdonságok Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipet kapták, amiben 1 GHz-es processzor és az Adreno 205-ös grafikus mag dolgozik. Ez a teljesítmény áll egyébként rendelkezésre a HTC Incredible S és Desire S modellekben, illetve a Sony Ericsson felső kategóriás készülékeiben, az Arc, Neo, Pro és Play modellekben is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bár a mobilok kijelzője csak 3 hüvelykes képátlójú és a csúcsmodelleknél kisebb, 320x480 pixel a felbontás, a tavalyi X10 mini modellekhez képest ez is fejlődést jelent, hiszen ott még be kellett érni a 2,55 hüvelyk képátlóval és a 240x320 pixeles felbontással. Annak ellenére, hogy a készülék Pro verziója telitalálat volt, a kicsi kijelző, a rossz felbontás és a gyenge processzor hosszútávon azért csalódás lehetett azoknak, akik rákaptak az Android ízére és szerettek volna egy-két összetettebb alkalmazást vagy játékot futtatni.

Az Xperia mini és mini pro a Vodafone-nál Top kategóriás előfizetéssel ötezer, klasszik előfizetéssel 49 ezer forintba kerül, míg a telefon a legolcsóbban 10 és 15 ezer forintért vihető el a T-Mobile-nál (részletfizetéssel). Két év hűségvállalással az ár 45 és 55 ezer forint, vagyis a fizikai billentyűzetért tízezer forint felárat kér a magenta szolgáltató. Az újdonságok bevezetése után korlátozott ideig még forgalomban maradnak a régebbi modellek is.

a címlapról