Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 22. 12:15

Magyarországra érkeztek az új Xperia minik

Immár szolgáltató kínálatban is megvásárolható hazánkban a Sony Ericsson két új, mini formátumú okostelefonja, az Xperia mini és az Xperia mini pro.

HIRDETÉS

A Vodafone és a T-Mobile kínálatában mától érhető el a Sony Ericsson Xperia termékcsaládjának két új tagja, az Xperia mini és a mini pro, melyek a tavaly bemutatott, nagy sikerű Xperia X10 mini (pro) készülékeit váltják a termékpalettán. Az androidos újdonságok gyorsabbak és valamivel nagyobbak lettek elődeiknél, a formátum azonban maradt a régi: az Xperia mini csak érintőkijelzős, a mini pro pedig QWERTZ-érintőkijelzős csúszka.

A billentyűzetet leszámítva a két telefon teljesen megegyezik egymással. Mindkettő az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszert futtatja, melyet az elődökhöz képest jóval fejlettebb hardver hajt meg: az újdonságok Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipet kapták, amiben 1 GHz-es processzor és az Adreno 205-ös grafikus mag dolgozik. Ez a teljesítmény áll egyébként rendelkezésre a HTC Incredible S és Desire S modellekben, illetve a Sony Ericsson felső kategóriás készülékeiben, az Arc, Neo, Pro és Play modellekben is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Bár a mobilok kijelzője csak 3 hüvelykes képátlójú és a csúcsmodelleknél kisebb, 320x480 pixel a felbontás, a tavalyi X10 mini modellekhez képest ez is fejlődést jelent, hiszen ott még be kellett érni a 2,55 hüvelyk képátlóval és a 240x320 pixeles felbontással. Annak ellenére, hogy a készülék Pro verziója telitalálat volt, a kicsi kijelző, a rossz felbontás és a gyenge processzor hosszútávon azért csalódás lehetett azoknak, akik rákaptak az Android ízére és szerettek volna egy-két összetettebb alkalmazást vagy játékot futtatni.

Az Xperia mini és mini pro a Vodafone-nál Top kategóriás előfizetéssel ötezer, klasszik előfizetéssel 49 ezer forintba kerül, míg a telefon a legolcsóbban 10 és 15 ezer forintért vihető el a T-Mobile-nál (részletfizetéssel). Két év hűségvállalással az ár 45 és 55 ezer forint, vagyis a fizikai billentyűzetért tízezer forint felárat kér a magenta szolgáltató. Az újdonságok bevezetése után korlátozott ideig még forgalomban maradnak a régebbi modellek is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.